Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Γκάζι... στις ΑΠΕ με δεύτερη εξαγορά

Εξαγόρασε το 100% της NEW SPES CONCEPT με φωτοβολταϊκά ισχύος 232 MW. Κινείται και για το 100% της NORTH SOLAR με έργα ηλιακής ενέργειας 500 MW. Γιατί εισέρχεται στην ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ.

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Γκάζι... στις ΑΠΕ με δεύτερη εξαγορά

Στην καθετοποίηση και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της προχωρά η ΔΕΠΑ Εμπορίας λαμβάνοντας θέσεις και στον κλάδο των ΑΠΕ.

Όπως προκύπτει από την ετήσια οικονομική έκθεση της για το 2021, η δημόσια επιχείρηση παροχής φυσικού αερίου προχώρησε τον περασμένο Απρίλιο στην εξαγορά της εταιρείας ΑΠΕ NEW SPES CONCEPT. Διαθέτει και αναπτύσσει 14 φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ίσχυος 232 MW, με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας να αποκτά το 100% των μετοχών της.

Υπενθυμίζεται ότι το περσινό Φθινόπωρο είχε αποκτήσει και το 49% της NORTH SOLAR η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών έργων συνολικής ισχύος 500 MW στη Δυτική Μακεδονία. Για την ακρίβεια, όπως αναφέρεται στην ετήσια οικονομική έκθεση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς αναμένει και την οριστική προσφορά των όρων σύνδεσης των πάρκων με το δίκτυο. Από κει και πέρα ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή τους.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, σύμφωνα με πληροφορίες, κινείται στην εξαγορά και του 51% της NORTH SOLAR, βάσει option που είχε συμφωνηθεί. Το δικαίωμα αυτό αναμένεται να ενεργοποιηθεί το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο, λένε οι ίδιες πηγές.

Η δημόσια επιχείρηση αερίου με τις δύο εξαγορές φτιάχνει ένα χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ συνολικής ισχύος 732 MW στοχεύοντας στα 1 GW, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Η αναγκαιότητα της πράσινης ηλεκτροπαραγωγής στην οποία εισέρχεται ο όμιλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει να κάνει με τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμών από τη θυγατρική του στη λιανική ενέργειας «Φυσικό Αέριο Ελλάδος».

Ο όμιλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας μεγαλώνει και μέχρι τώρα οι συμμετοχές του απαριθμούνται στο 100% της NEW SPES CONCEPT, στο 49% της NORTH SOLAR και στο 20% της Gastrade που αναπτύσσει το FSRU Αλεξανδρούπολης. Και φυσικά κατέχει και το 100% της «Φυσικό Αέριο Ελλάδος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v