Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβεβαιώνει για McArthurGlen η Lamda

Οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν επί της αρχής συμφωνήσει για τη μεταβίβαση του 100% της εταιρείας, που ελέγχει το εκπτωτικό κέντρο. Πρόκειται για συμφωνία με enterprise value που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Επιβεβαιώνει για McArthurGlen η Lamda

Σε επιβεβαίωση ρεπορτάζ του Euro2day.gr για προχωρημένες επαφές με το εμπορικό κέντρο McArthurGlen προχώρησε με ανακοίνωσή της η Lamda Development

Οπως αναφέρει η εταιρία με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο: «η LAMDA DEVELOPMENT S.A. σε συνέχεια δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού τύπου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen Designer Outlet Athens στα Σπάτα του νομού Αττικής. Η Εταιρεία θα ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό, με νεότερη ανακοίνωση της, για την κατάληξη των σχετικών διαπραγματεύσεων».

Οπως έγραψε το Euro2day.gr, οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν επί της αρχής συμφωνήσει για τη μεταβίβαση του 100% της εταιρείας, που ελέγχει το εκπτωτικό κέντρο. Πρόκειται για συμφωνία με enterprise value που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Η Lamda θα αναλάβει τον υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό δανεισμό, θα αποπληρώσει δανεισμό που έχουν χορηγήσει οι μέτοχοι στην εταιρεία ύψους περίπου 18 εκατ. ευρώ και θα καταβάλει στους δύο μετόχους ένα μικρό τίμημα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η McArhurGlen Ελλάς δανείστηκε 79 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειpαιώς. Ο δανεισμός χρησιμοποιήθηκε για να πάρουν πίσω κεφάλαια οι νυν μέτοχοι (cash out) και ενεχυριάστηκε το σύνολο των εταιρικών τους μεριδίων.

Η McArthurGlen Ελλάς ΜΑΕ, εταιρεία μέσω της οποίας ελέγχεται το εκπτωτικό χωριό είχε στις 31/12/2020 (σ.σ. τελευταίες δημοσιευμένες στο ΓΕΜΗ οικονομικές καταστάσεις) αρνητική καθαρή θέση 27,7 εκατ. ευρώ.

Οι συζητήσεις μεταξύ Lamda και μετόχων του εκπτωτικού χωριού ξεκίνησαν, όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, προ μηνών και εντάσσονται στη λογική της περαιτέρω ενίσχυσης της δραστηριότητας εμπορικών κέντρων του ομίλου Lamda.

Στόχευση της κίνησης είναι η απόκτηση κρίσιμης μάζας για τον τομέα των Malls (Lamda Malls, The Mall Athens), ώστε όταν αποφασισθεί το IPO ή εκ νέου είσοδος στρατηγικού, ο τομέας να διαθέτει ( σ.σ. ως ενιαία μετοχική δομή) μέγεθος και επιδόσεις, που θα προσελκύσουν αξιόπιστους επενδυτές.

Το NAV των τριών εμπορικών κέντρων της Lamda κινείται αυτή τη στιγμή πέριξ των 620 με 630 εκατ. ευρώ και το Gross Asset Value προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v