Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ariadne Interconnection: Διαγωνισμός για γερά πορτοφόλια από τον ΑΔΜΗΕ

Οι μνηστήρες για το 20% της θυγατρικής του Διαχειριστή. Που μπαίνει ο πήχης για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων.

Ariadne Interconnection: Διαγωνισμός για γερά πορτοφόλια από τον ΑΔΜΗΕ

Πολυεθνικό επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για την πώληση του 20% της θυγατρικής του «Ariadne Interconnection».

Η «Αριάδνη» είναι η εταιρεία που έχει αναλάβει και υλοποιεί το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική με στόχο να λειτουργήσει το 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους μνηστήρες φέρονται ξένα funds, ελληνικές εταιρείες ενέργειας, ενώ δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της κινεζικής State Grid, που είναι και μέτοχος με 24% του ΑΔΜΗΕ. Η εταιρεία είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της και σε κείμενο το 2019 στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζίνπινγκ στην Αθήνα.

Τα κριτήρια

Από το κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΑΔΜΗΕ δεν τίθεται περιορισμός ως προς το αντικείμενο δραστηριότητας ή τη μορφή του σχήματος των επενδυτών που θα κατέβουν στον διαγωνισμό. Τίθεται όμως υψηλός πήχης για την οικονομική ευρωστία των συμμετεχόντων.

Πιο συγκεκριμένα, για μια νομική οντότητα, η μέση ετήσια (ενοποιημένη, κατά περίπτωση) θέση ιδίων κεφαλαίων, υπολογιζόμενη ως το σύνολο (ενοποιημένο, κατά περίπτωση) ενεργητικό μείον τις συνολικές (ενοποιημένες, κατά περίπτωση) υποχρεώσεις για τα τρία ( πιο πρόσφατα ελεγμένα οικονομικά έτη θα πρέπει να ισούται ή υπερβαίνει τα 750 εκατομμύρια ευρώ. Εάν μια οικονομική οντότητα (είτε ενεργεί μεμονωμένα ως ενδιαφερόμενο μέρος είτε ως μέλος κοινοπραξίας) έχει συμπληρώσει λιγότερα από τρία οικονομικά έτη από τη σύσταση της, η μετοχική της θέση υπολογίζεται ως το μέσο μετοχικό κεφάλαιο των ετών που η εν λόγω οντότητα βρίσκεται σε λειτουργία, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συμπληρώσει τουλάχιστον ένα πλήρες έτος λειτουργίας.

Εάν πρόκειται για εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ή αμοιβαίο κεφάλαιο ή διαχειριστή κεφαλαίων, το άθροισμα των ενεργών και μη επενδυμένων/μη δεσμευμένων κεφαλαίων για την τελευταία χρήση ισούται ή υπερβαίνει τα 750 εκατομμύρια, σύμφωνα με τις τελευταίες ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v