Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι επιδιώκει η Μασούτης με το νέο dark store

Σε αλλαγή του μοντέλου εξυπηρέτησης του e-shop του προχωρά η αλυσίδα μετά τη λειτουργία του πρώτου dark store του στην Αττική.

Τι επιδιώκει η Μασούτης με το νέο dark store

Μπορεί το ηλεκτρονικό καλάθι των σούπερ μάρκετ να έχει υποχωρήσει το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς όπως και το μέσο καλάθι, ωστόσο η αλυσίδα Μασούτης “ποντάρει” σε αυτή την αγορά. Στο πλαίσιο αυτό την περασμένη Τρίτη 3 Αυγούστου τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο Dark Store της Δ. Μασούτης Α.Ε στη Μεταμόρφωση Αττικής με στόχο την υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του eshop.masoutis.gr.

Με τη λειτουργία του νέου καταστήματος αλλάζει το μοντέλο διανομής των παραγγελιών στην Αθήνα, που έως σήμερα γινόταν μέσα από τα φυσικά καταστήματα. Οι ανάγκες του e-shop της συγκεκριμένης περιοχής εξυπηρετούνται πλέον κεντρικοποιημένα μέσω του dark store. Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Σπάρτης 32 & Πάροδος Αττικής οδού, εκτείνεται σε 1.700 τμ με ακτίνα κάλυψης την Κεντρική και Βόρεια Αττική. Απασχολεί 65 άτομα προσωπικό και διαθέτει κωδικολόγιο 18.000 προϊόντων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην κατηγορία των φρέσκων προϊόντων, καθώς διαθέτει τμήμα μαναβικής, τμήμα αλλαντικών-τυροκομικών κοπής και κρεοπωλείου. Για τη βέλτιστη δυνατή απόδοση και αύξηση της παραγωγικότητας και εφαρμόζοντας τις πιο καινοτόμες τεχνολογικές υπηρεσίες το νέο dark store διαθέτει νέες λειτουργικότητες όπως συγκεκριμένη και εξειδικευμένη ροή στην περισυλλογή της παραγγελίας (picking), αυτόματη δρομολόγηση των παραγγελιών και αυτοματοποιημένη ενημέρωση με ηλεκτρονικό τρόπο του πελάτη για όλα τα στάδια εκτέλεσης της παραγγελίας του.

Η αλυσίδα Μασούτης, όπως φαίνεται και από την τελευταία κίνηση της, επιδιώκει να “κλέψει” ηλεκτρονικό μερίδιο από τους ανταγωνιστές της. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έχει ανοίξει το eshop της σε συνεργαζόμενα δίκτυα και από ένα απλό ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ έχει καταφέρει να δημιουργήσει το πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα σε περιβάλλον σούπερ μάρκετ. Ήδη έχει συνεργασίες με το you.gr του ομίλου Quest και τη Βιοκαρπέτ, την Cook Shop, την BAG, την brands box, τη vita4you, την petshop, την organic brands, τη Morgan Collection και τα έπιπλα Μαραμαρίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v