Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα νέα στοιχήματα της Intralot στις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα αισιόδοξη για το μέλλον της Intralot εμφανίστηκε η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου. Πρωταρχικός στόχος η είσοδος της θυγατρικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τα νέα στοιχήματα της Intralot στις ΗΠΑ

Με το βλέμμα σε Αμερική και Αυστραλία -όπου έχει τις πιο ισχυρές βάσεις- θα συνεχίσει την πορεία της η Intralot, όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια του conference call για τα αποτελέσματα εξαμήνου Ιανουαρίου - Ιουνίου 2022 ο κ. Χρυσόστομος Σφάτος, αναπληρωτής CEO της εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση του σημαντικού εγχειρήματος της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης ο κ. Σφάτος δήλωσε ότι μέσα στη γενικότερη αβεβαιότητα, η εταιρεία κράτησε τις θετικές της επιδόσεις, κάτι που αναμένει και για το επόμενο τρίμηνο.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την εξαγορά του 100% των μετοχών της θυγατρικής και μέσω των μερισμάτων, η Intralοt αποκτά μεγάλη ευελιξία ώστε να καλυφθούν οποιεσδήποτε ανάγκες προκύψουν.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μέλλον της επένδυσης στις ΗΠΑ και την είσοδο στο Χρηματιστήριο. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Σωκράτης Κόκκαλης, κατά τη διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, έκανε λόγο για προτεραιότητα στην εισαγωγή στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το δίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου θα υπάρξουν συζητήσεις με τον στρατηγικό εταίρο της εταιρείας, που είναι το αμερικανικό fund Standard General. Οι επαφές θα αφορούν τη χάραξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας που θα οδηγήσει τη θυγατρική της Ιntralot είτε στη μεγάλη αγορά του NYSE ή στο NASDAQ.

«Ναι, πλέον έχουμε την ικανότητα να μεταφέρουμε τη ρευστότητα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη μητρική, εάν υπάρχουν τέτοιες ανάγκες. Τα κόστη στη μητρική, όπως φαίνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα, είναι σημαντικά χαμηλότερα και επομένως οι ανάγκες για άντληση μετρητών από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ πιο περιορισμένες από ό,τι τα τελευταία δύο χρόνια», ανέφερε ο κ. Σφάτος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις τελευταίες κινήσεις της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, τονίζοντας ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τρεις μεγάλες συναλλαγές, δίνοντας σημαντική «ανάσα» στην εταιρεία και βελτιωμένους όρους.

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε σχόλια για μελλοντικές κινήσεις, αλλά σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που έχουμε δημιουργήσει μια σχέση με την κοινοπραξία τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δομή αυτού του δανείου είναι κάτι που μας δίνει ευελιξία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σφάτος και κατέληξε: «Είμαστε πολύ σίγουροι για τις προοπτικές της εταιρείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v