Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Λευκός καπνός» για το Voula project

Η παραχώρηση 11,5 στρεμμάτων πίσω στον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης εκ μέρους των Hines - Henderson ξεμπλοκάρει την επένδυση 136 εκατ. ευρώ για οικιστικό συγκρότημα στην περιοχή.

«Λευκός καπνός» για το Voula project

Σε συμβιβασμό καταλήγει η διαμάχη του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης με την επενδυτική κοινοπραξία των Hines - Henderson (VHPH Properties) σε ό,τι αφορά τη δημιουργία οικιστικού συγκροτήματος στην περιοχή «Εφοπλιστικά».

Το project, το οποίο αφορά στην αξιοποίηση του κτήματος Κόνιαρη, συνολικού εμβαδού 71 στρεμμάτων, για την ανάπτυξη οικιστικών συγκροτημάτων και έχει ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων μετά από σχετική έγκριση της διυπουργικής, συνάντησε τη σοβαρή αντίσταση της δημοτικής αρχής, η οποία έχει προσφύγει στο ΣτΕ, αμφισβητώντας τα χαρακτηριστικά του.

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης, ωστόσο, και μετά από σχετικές διαπραγματεύσεις, ο Δήμος πέτυχε κατ’ αρχάς συμφωνία παραχώρησης μέρους της εν λόγω έκτασης από τους επενδυτές, προκειμένου να δημιουργήσει ελεύθερους χώρους πρασίνου και αναψυχής.

Ειδικότερα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε με αυξημένη πλειοψηφία την υπογραφή πρακτικού συμφωνίας για την κατάρτιση συμβολαιογραφικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του εταιρείας VHPH Properties για την παραχώρηση συνολικά 11,576 στρεμμάτων (εκ των 71 στρεμμάτων) στην Περιοχή Εξοχή. Εφόσον ολοκληρωθούν οι συμβολαιογραφικές πράξεις και υπογραφεί η μεταβίβαση των εκτάσεων προς τον Δήμο, εκείνος με τη σειρά του δεσμεύεται να άρει τις προσφυγές κατά της επένδυσης, ώστε να απεμπλακεί από νομικά εμπόδια η σχεδιαζόμενη επένδυση.

Σημειώνεται ότι η έκταση πουλήθηκε το 2020 από το Μουσείο Μπενάκη προς την κοινοπραξία Hines - Henderson έναντι 43 εκατ. ευρώ, ενώ η πρόβλεψη των επενδυτών ήταν η αξιοποίηση της έκτασης μέσω επένδυσης ύψους 136 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v