Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cisco: Κατασκευάζει νέο κέντρο καινοτομίας στη Σύρο και το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο 5G

Η επόμενη κίνηση της Cisco είναι ένα νέο κέντρο αυτή τη φορά στη Σύρο ενώ στόχος είναι ένα δίκτυο πανελλαδικό με κέντρα καινοτομίας σε όλη τη χώρα. Στο κέντρο καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη τα δύο χρόνια λειτουργίας έχουν υλοποιηθεί 15 έργα καινοτομίας. Σύντομα θα γίνει και το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο 5G.

Cisco: Κατασκευάζει νέο κέντρο καινοτομίας στη Σύρο και το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο 5G

Έχοντας να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα μέσα από πολλές συνεργασίες στα δύο χρόνια λειτουργίας του το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στην Θεσσαλονίκη έχει υλοποιήσει 15 έργα Καινοτομίας.

Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία της λειτουργίας του κέντρου στη Θεσσαλονίκη τα δύο αυτά χρόνια η διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond αναφέρθηκαν:

- Στην δωρεάν ψηφιακή εκπαίδευση 200 ατόμων (μέσω προγραμμάτων κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 ωρών

- Περισσότερα από 150 συνέδρια – εκδηλώσεις .

- Πάνω από 5000 επισκέπτες.

- Πάνω από 1.200 ώρες εκπαίδευσης.

- Συμφωνίες -συνεργασίας με 17 φορείς

Στο ίδιο πλαίσιο η εταιρεία έχει τρέξει σημαντικά έργα όπως:

- Spin off του πανεπιστημίου έχει φτιάξει software το οποίο σε περιπτώσεις έκτακτων συνθηκών, όπως φωτιές και σεισμοί, εξασφαλίζει την ασφαλή εκκένωση.

- Σε συνεργασία με τη Space, έκαναν μια εφαρμογή, που παρακολουθεί τη συμπεριφορά των επισκεπτών ενός μουσείου. Που στέκονται. Πόση ώρα κάθονται. Και βγάζουν συμπεράσματα.

- Έξυπνοι μετρητές νερού στο κέντρο της Λάρισας σε συνεργασία με την iotech.

- Κάδος ανακύκλωσης γοπών σε συνεργασία με την cigarette recycling

Το επόμενο έργο που θα τρέξει το Κέντρο σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι η παρακολούθηση των δρόμων που χρησιμοποιούν περισσότερο ποδηλάτες, άτομα που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο ή τυφλά άτομα, για να εντοπιστούν προβλήματα και να γίνει καλύτερη σχεδίαση υποδομών.

Όπως διευκρίνισε ο διευθυντής του κέντρου Νίκος Λαμπρογεώργος μέχρι σήμερα η Cisco έχει επενδύσει περί τα 2 εκατ. ευρώ για τη διαμόρφωση του χώρου του Κέντρου, τα λειτουργικά έξοδα, το προσωπικό φύλαξης και τους ανθρώπους που εργάστηκαν κατά περίπτωση για την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων.

Στο Κέντρο στη Θεσσαλονίκη θα υλοποιήσουν και το πρώτο ιδιωτικό 5G δίκτυο στην Ελλάδα. Μάλιστα θα προχωρήσουν σε συνεργασία με το Phaistos για εφαρμογές 5G στο Κέντρο Καινοτομίας της Θεσσαλονίκης.
Σε συνεργασία με το ΟΚ!Τhess θα διοργανωθούν δύο hackathon για νεοφυείς εταιρείες που θα αναπτύξουν έξυπνες λύσεις για δήμους.

Εν τω μεταξύ αρχές Νοέμβρη θα εγκαινιάσουν το κέντρο καινοτομίας στη Σύρο το οποίο κατασκευάζουν από κοινού με την Onex ενώ σχεδιάζουν να κάνουν πανελλαδικό δίκτυο κέντρων καινοτομίας ανά την Ελλάδα γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από δήμους από πολλές περιοχές της χώρας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χριστος Δήμας, ο υφπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v