Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Younique: Τι ετοιμάζει η «ομάδα των έξι» του νέου marketplace

Λανσάρισμα αρχές του 2023 και φλερτ με επενδυτές -που σημειωτέον είναι και ανταγωνιστές μεταξύ τους- από το πρώτο ελληνικό εκπτωτικό marketplace ειδών μόδας. Oι προοπτικές μεγέθυνσης του τομέα.

Younique: Τι ετοιμάζει η «ομάδα των έξι» του νέου marketplace

Στην τελική ευθεία για το λανσάρισμά του, το Younique.gr, το πρώτο ελληνικό εκπτωτικό marketplace για είδη μόδας, προσελκύει συνεργασίες και φλερτάρει τόσο με στρατηγικό επενδυτή όσο και με Venture Capital (VC).

Μετά την αρχική επένδυση από σχήμα έξι κορυφαίων εμπορικών ομίλων της ελληνικής αγοράς, μεταξύ των οποίων Φάις και Παπαέλληνα, ο 1ος γύρος χρηματοδότησης του εγχειρήματος είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και γίνονται διερευνητικές επαφές με στρατηγικό επενδυτή και VCs.

Ας σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα γίνονται οι τελευταίες δοκιμές στα συστήματα και ελέγχονται οι επικοινωνίες με τα δίκτυα προμηθευτών και πελατών της πλατφόρμας, που με βάση το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ενεργοποιηθεί αρχές του 2023.

Προβλέπεται δυναμική εκκίνηση καθώς υπολογίζεται ότι το απόθεμα της Younique.gr θα ξεπερνά το μισό εκατ. τεμάχια την 1η μέρα λειτουργίας του marketplace, έχοντας εξασφαλίσει ικανοποιητικό προϊοντικό μίγμα και πληρότητα από τις εταιρείες των έξι μετόχων που συμμετέχουν σήμερα στο σχήμα: όμιλος Παπαέλληνα (Notos Com), όμιλος Φάις (Unlimited), Shop & Trade της Μαριάννας Φούντα και του Γιώργου Σουρανάκη, AXF (Attrattivo, ALE), Altex (Funky Buddha) της οικογένειας Αλεξίου και Hall of Brands, αλυσίδα αθλητικών ειδών της επιχειρηματικής οικογένειας Σιόντη.

Η αρχική επένδυση στη Younique.gr -στην οποία πρόεδρος και CEO είναι ο Μίλτος Γαλάνης- είναι 700 χιλ. ευρώ. Αυτό είναι το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που ίδρυσαν οι Μίλτος Γαλάνης και Ευάγγελος Καραλής και στη συνέχεια εισήλθαν με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι παραπάνω έξι όμιλοι.

Έκτοτε, το καινοτόμο για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς επιχειρηματικό concept, με σύμπραξη μερικών από τους μεγαλύτερους παίκτες της ελληνικής αγοράς, που σημειωτέον είναι και ανταγωνιστές μεταξύ τους, έχει προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Δυνητικό deal με στρατηγικό επενδυτή θα μεγεθύνει το αποτύπωμα του marketplace σε μια αγορά όπου δεν αντιμετωπίζει ανταγωνισμό. Αντίθετα, σε μια περίοδο που ο ανταγωνισμός τιμών ενισχύεται από εγχώριους και ξένους παίκτες, η Younique.gr θα προσφέρει εκπτώσεις όλο τον χρόνο.

Μετά το λανσάρισμα προβλέπεται επένδυση στην ομάδα του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και νέος γύρος ανάπτυξης του marketplace με προσθήκη νέων συνεργασιών, καθώς ήδη γίνονται συζητήσεις με ενδιαφερόμενους retailers.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v