Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ελληνική UPyachting Management εισέρχεται στο XAK

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία αποτελείται από ανθρώπους της Ναυτιλίας, Ship Brokers, Yacht Managers και ανθρώπους των επενδύσεων με επιχειρηματικό και επενδυτικό background και στοχεύει στην αξιοποίηση της εμπειρίας τους στις επενδύσεις.

Η ελληνική UPyachting Management εισέρχεται στο XAK

Για την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, ορίστηκε η έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας UPyachting Management PLC στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ., αφού έλαβε το πράσινο φως από το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για την εισαγωγή 15.000.000 κοινών μετοχών με τιμή εισαγωγής το 0,35 ευρώ.

Η μετοχή θα έχει το Χρηματιστηριακό ISIN CY0200072110 και οι κωδικοί διαπραγμάτευσής (ticker symbol) της στα ελληνικά και τα αγγλικά θα είναι ΓΙΩΤ και YACHT αντίστοιχα.

Η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία αποτελείται από ανθρώπους της Ναυτιλίας, Ship Brokers, Yacht Managers και ανθρώπους των επενδύσεων με επιχειρηματικό και επενδυτικό background και στοχεύει στην αξιοποίηση της εμπειρίας τους στις επενδύσεις με κύρια εστίαση σε τρεις πυλώνες:

· Την πλοιοκτησία και εφοπλισμό σε Yachts μέχρι 40 μέτρων,

· Την προώθηση την ιδέας του Yachting ως επένδυση, προφέροντας «Πλοιοκτησία - Διακοπές & Σταθερό ετήσιο Εισόδημα»

· και τη δημιουργία μέσω του website της www.UPyachting.eu, μιας καινοτόμας πλατφόρμας κρατήσεων yacht όλων των τύπων και σε όλο τον κόσμο (στα πρότυπα της διεθνών πλατφορμών κρατήσεων ξενοδοχείων), δίνει την επιλογή ναύλωσης ενός yacht για διακοπές, μέσα από ένα στόλο 9.500 σκαφών σε 42 χώρες.

Ο CEO της εταιρείας κ. Θοδωρής Χουλιαράς αναφέρει:

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την UPyachting Management Plc, η οποία όντας πλέον εισηγμένη εταιρεία θα παρέχει διαφάνεια και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν μετόχων από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό.

Το όνειρο της απόκτησης ενός Yacht για επένδυση δεν είναι πλέον μόνο για λίγους. Η απόκτηση μετοχών της εταιρείας μέσω του χρηματιστηρίου προσφέρει την δυνατότητα σε κάθε μέτοχό μας να απολαμβάνει τα οφέλη από την πλοιοκτησία και διαχείριση ενός μεγαλύτερου στόλου.

Ως εισηγμένη εταιρεία είμαστε εποπτευόμενοι τόσο από τις Χρηματιστηριακές αρχές όσο και από διεθνείς ελεγκτικούς οίκους, για την οικονομική μας αξιοπιστία και διαχείριση. Αυτό προσφέρει επιπλέον διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους μετόχους και επενδυτές μας».

Επίσης ο Managing Director της εταιρείας κ. Γιάννης Καλυβόπουλος αναφέρει:

«H εισαγωγή της εταιρείας μας στο Χρηματιστήριο Κύπρου είναι ένα ορόσημο για τις μελλοντικές εξελίξεις. Η εταιρεία μας σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που περιορίζεται στις πωλήσεις και ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής, επεκτείνεται σε δύο σημαντικούς τομείς που την κάνουν να ξεχωρίζει. Την Πλοιοκτησία ιδιόκτητου Στόλου και την Παροχή Yachting Finance, συνεπενδύοντας ουσιαστικά σε πλοιοκτησίες τρίτων, προσφέροντας Debt & Equity σε κάθε επιλεγμένο μας πελάτη.

Ουσιαστικά αντί να χρηματοδοτήσουμε όπως θα έκανε ένα απλό χρηματοοικονομικό ίδρυμα, η εταιρεία μας μετατρέπει τη χρηματοδότηση που προσφέρουμε σε μετοχική συμμετοχή και συνιδιοκτησία».
Αναφορικά με την ολοκλήρωση της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο ο CEO της investors matchmaking πλατφόρμας In4Capital.com και παράλληλα συντονιστής της ομάδας ειδικών που υλοποίησαν την εισαγωγή της εταιρείας κ. Λευτέρης Κοντός αναφέρει:

«Ο αρχικός στόχος της εταιρείας επετεύχθη! Μετά από το σύντομο διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών από την αίτηση εισαγωγής, η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την UPyachting Management PLC, η οποία όντας πλέον εισηγμένη εταιρεία θα παρέχει διαφάνεια και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν στο ευρύ επενδυτικό κοινό μέσω της διαπραγμάτευσης της μετοχής της στη Ν.Ε.Α. του Χ.Α.Κ. όπως επίσης και μέσω του Χρηματιστηριακού της ISIN τη δυνατότητα επένδυσης σε αυτή σε τοπικούς και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.
Πλέον η εταιρεία έχει στα χέρια της εργαλεία ανάπτυξης, χρηματοδότησης και αναγνωρισιμότητας που είναι αρκετά για να φέρουν αξία στην εταιρεία και στους μετόχους της μέσα από την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου. Επίσης, όντας και ένας εκ των μετόχων της UPyachting, νιώθω διπλή χαρά που έφερα σε πέρας τον αρχικό στόχο της συμμετοχής μου στο σχήμα. Τα καλύτερα είναι μπροστά!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v