Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι νέο ετοιμάζει ο Ελληνοαμερικάνος ιδιοκτήτης της Θεόνη

Στον Αναπτυξιακό ο φάκελος των επενδυτικών σχεδίων. Οι ανατιμήσεις, η υποχώρηση κερδών, η ανάπτυξη του τζίρου, ο Σάκης Ρουβάς και η διαμάχη για την πηγή.

Τι νέο ετοιμάζει ο Ελληνοαμερικάνος ιδιοκτήτης της Θεόνη

Η χθεσινή βραδιά στο Σταύρος Νιάρχος, τα είχε όλα ακόμη και τον Σάκη Ρουβά που είναι ambassador του νερού Θεόνη. Εκεί, στο βραβευμένο με δύο αστέρια MICHELIN εστιατόριο Delta, η διοίκηση της A.H.B GROUP ΑΕ, ιδιοκτήτριας του σήματος Θεόνη πραγματοποίησε την εκδήλωση για την παραλαβή των νέων διεθνών της βραβείων και ανακοίνωσε τα νέα επενδυτικά της σχέδια.

Η εταιρεία που έχει καταφέρει, κατά δήλωση στελεχών της διοίκησής της να ελέγχει μερίδιο 13% στην αγορά του εμφιαλωμένου νερού, προγραμματίζει την υλοποίηση δύο νέων επενδύσεων προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Οι νέες επενδύσεις της εταιρείας που δημιούργησε προ δεκαετίας ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Δημήτρης Τσέλιος αφορούν σε νέα γραμμή παραγωγής PET και βιοδιασπώμενων μπουκαλιών προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ -έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο- και την κατασκευή νέου logistic center. Η νέα γραμμή παραγωγής θα αυξήσει 130% την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας σε PET και βιοδιασπώμενα μπουκάλια, ενώ όπως ανακοινώθηκε τα μπουκάλια θα φέρουν και πληροφορίες σε γραφή braille για τους τυφλούς.

Η επένδυση για τη δημιουργία logistic center στο Μουζάκι Καρδίτσας είναι άνω των 5 εκατ. ευρώ, και αναμένεται να είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2023. Το νέο logistic center θα είναι εμβαδού 7.618 τμ, θα αναπτυχθεί εντός οικοπέδου 36.000 τμ. ενώ θα δημιουργηθούν περισσότερες από 60 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας το brand Θεόνη ελέγχει μερίδιο 13% στη λιανική. Σύμφωνα με τους ίδιους το 20% του κύκλου εργασιών της εταιρείας προέρχεται από τις εξαγωγές -η εταιρεία εξάγει σε 23 χώρες- ενώ ο τζίρος της «τρέχει» με διψήφιο ποσοστό ανόδου τόσο σε όγκο όσο και σε αξία.

Πέρυσι η εταιρεία πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 34% με αποτέλεσμα αυτές να ξεπεράσουν τα 21,6 εκατ. ευρώ όμως η καθαρή κερδοφορία της υποχώρησε στις 250 χιλ. ευρώ από 1,1 εκατ. ευρώ το 2020. Η υποχώρηση των κερδών οφείλεται, σύμφωνα με τη διοίκησή της στις αυξημένες αποσβέσεις και στην αύξηση του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών. Σε ότι αφορά τις ανατιμήσεις η εταιρεία, που προσβλέπει εφέτος σε τζίρο 26 εκατ. ευρώ, προχώρησε σε αυξήσεις 16%, ενώ δεν έχει προϋπολογίσει νέες ανατιμήσεις για το άμεσο μέλλον.

Αναφορικά με τα σχέδια της για επέκταση σε άλλες δραστηριότητες όπως στην παραγωγή αναψυκτικών -τον περασμένο Ιούλιο η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε σχετική τροποποίηση στο καταστατικό της- η διοίκησή της δεν θέλησε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες περιοριζόμενη να δηλώσει πως μελετά διάφορες κινήσεις χωρίς, να είναι κάτι ώριμο για να ανακοινωθεί. Σιγή ασυρμάτου και για ενδεχόμενο εξαγοράς τοπικής εταιρείας νερού, για επαφές με άλλους επενδυτές αλλά και για τη διαμάχη που υπάρχει για το δικαίωμα υδροληψίας, εμφιάλωσης και εμπορίας ύδατος με τον Δήμο Μουζακίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v