Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στα 70 εκατ. το τίμημα για το 13,41% της Ελληνικής Τράπεζας

Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Eurobank την εξαγορά επιπλέον ποσοστού στην Ελληνική, όπως έγγραψε χθες το Euro2day.gr. Mετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η συμμετοχή της θα ανέλθει σε 26%.

Eurobank: Στα 70 εκατ. το τίμημα για το 13,41% της Ελληνικής Τράπεζας

Τη σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών («SPA») με τη Wargaming Group Limited για την απόκτηση ποσοστού 13,41% (55.337.721 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα, αντί συνολικού τιμήματος €70.000.000, ανακοίνωσε η Eurobank, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό δημοσίευμα του Euro2day.gr

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και θα ολοκληρωθεί μετά την πλήρη εκπλήρωσή τους. Μέχρι τότε, η Wargaming Group Limited θα συνεχίσει να διατηρεί την πλήρη νομική και πραγματική κυριότητα των μετοχών προς πώληση, καθώς και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές.

Η Eurobank κατέχει ήδη ποσοστό 12,59% στην Ελληνική Τράπεζα και συνεπώς, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η συμμετοχή της θα ανέλθει σε 26,0%.

Η επένδυση αυτή είναι εναρμονισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου Eurobank να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στις βασικές αγορές, στις οποίες διατηρεί στρατηγικό ενδιαφέρον και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις θετικές προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v