Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυρά ναυπηγοεπισκευαστών κατά ΟΛΠ/Cosco για την απασχόληση

Ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά της ΟΛΠ/COSCO και η καταστροφική της δράση για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες

Πυρά ναυπηγοεπισκευαστών κατά ΟΛΠ/Cosco για την απασχόληση

Για συρρίκνωση των θέσεων της ναυπηγοεπισκευής στο Πέραμα καταγγέλλει την ΟΛΠ/COSCO κοινό ψήφισμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) και της Ένωσης Βιοτεχνών Εργοδοτών Μηχανουργών Πειραιά (ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ).

Το δημοσιοποίησαν σήμερα αφού συγκεντρώθηκαν στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας απευθυνόμενοι στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη, στον Πρόεδρο του OΛΠ & Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. YU Zeng Gang, στην Πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα, και κοινοποιώντας το στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σε όλα τα κόμματα της Βουλής, στους Βουλευτές Α’ και Β’ Πειραιά, στους Δημάρχους των παραλιμένιων Δήμων Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Σαλαμίνας, στον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) Απόστολο Παπαποστόλου, και στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής & Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, η Νίνα Κασιμάτη καλεί τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, Εξωτερικών Νίκο Δένδια, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, να λάβουν μέτρα.

Στην ανακοίνωση τους καταγγέλλουν την Cosco για:

  • συρρίκνωση και ακύρωση θέσεων επισκευής πλοίων από την OΛΠ/COSCO
  • την χωροθέτηση από την OΛΠ/COSCO δραστηριοτήτων ασχέτων με τη Ναυπηγοεπισκευή σε θέσεις παραδοσιακά εκτέλεσης επισκευών πλοίων.
  • την εκτέλεση έργων από την OΛΠ/COSCO ταυτόχρονα σε πολλές θέσεις Ναυπηγοεπισκευής με αποτέλεσμα την δραστική μείωσή τους και την άρνηση εφαρμογής κοινά αποδεκτού χρονοδιαγράμματος.
  • την άρνηση διαβούλευσης, την πλήρη κινέζικη αδιαλλαξία και τη χαρακτηριστική κινέζικη αποικιοκρατική συμπεριφορά.
  • την κατάληψη μεγάλου αριθμού θέσεων επισκευής από αργούντα ή διαχειμαζόμενα πλοία με ευθύνη της OΛΠ/COSCO.
  • την κινέζικη κακοδιαχείριση στον OΛΠ, που διώχνει πλοία από την Ναυπηγοεπισκευή, ακόμα και όταν υπάρχουν διατιθέμενες υποδομές.
  • την κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης Παραχώρησης, που δεν επιτρέπει τη συρρίκνωση των θέσεων επισκευής, αλλά αντίθετα προάγει «… την παροχή, παράδοση και εκμίσθωση επιπρόσθετων υποδομών και ναυπηγοεπισκευαστικών δυνατοτήτων…, σε περιοχές που επί του παρόντος δεν φιλοξενούν Ναυπηγοεπισκευαστικές ιδιότητες …».
  • την κατάφωρη παραβίαση της Εθνικής μας και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.
  • την αυθαίρετη επιβολή και την υπέρμετρη αύξηση τελών σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευής και της Ελληνικής Ναυτιλίας από την OΛΠ/COSCO, που καθημερινά επιδεικνύει συμπεριφορά ακραιφνούς αποικιοκράτη με πλήρη περιφρόνηση των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα η ΟΛΠ Α.Ε., με σημερινή της ανακοίνωση (8/12/22) περί ολοκλήρωσης εργασιών αναβάθμισης των υποδομών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και συγκεκριμένα στην Ανατολική Πλευρά του Προβλήτα ΙΙ, επιχειρεί να παρουσιασθεί ως συμβάλλουσα θετικά στην ενίσχυση του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στη χώρα μας, ενώ οι επιχειρήσεις της Ναυπηγοεπισκευής Πειραιά, Περάματος, Κερατσινίου – Δραπετσώνας & Σαλαμίνας βιώνουν καθημερινά το ακριβώς αντίθετο, αναφέρουν.

Για τους παραπάνω λόγους η Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ. και η ΕΝΩ.ΜΗΧ.ΠΕ ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη συμπεριφορά της OΛΠ/COSCO και η καταστροφική της δράση για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις τοπικές κοινωνίες, δηλώνοντας ότι «ο δρόμος του μεταξιού τελειώνει στον Πειραιά», καθώς η υπομονή επιχειρήσεων και εργαζομένων έχει εξαντληθεί.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη ότι «οι κινέζοι της COSCO παραβιάζουν καθημερινά τη Σύμβαση Παραχώρησης και παρανομούν ατιμώρητα, ως εάν ήλθαν στη χώρα μας όχι ως επενδυτές, αλλά ως αποικιοκράτες. Η COSCO οδηγεί συστηματικά τη Ναυπηγοεπισκευή στον όλεθρο, την καταστροφή και τις τοπικές κοινωνίες στην ανεργία, την πείνα και την εξαθλίωση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v