Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέo big deal από τον όμιλο Μασούτη

Σε συμφωνία με τους βασικούς μετόχους της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Family ήρθε η αλυσίδα Μασούτης. Τι περιλαμβάνει το ντιλ. Τι δηλώνει ο επικεφαλής της αλυσίδας στο Euro2day.gr.

Νέo big deal από τον όμιλο Μασούτη

Ένα ακόμη deal έχει στα σκαριά η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Δ. Μασούτης. Η αλυσίδα, όπως επιβεβαιώνει στο Euro2day.gr ο επικεφαλής της Γιάννης Μασούτης, ήρθε σε συμφωνία με τους μετόχους της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Family.

Η συμφωνία, που πρέπει να περάσει και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προβλέπει την απόκτηση από τη Μασούτης 10 καταστημάτων της αλυσίδας Family. Το Euro2day.gr επικοινώνησε και με τον επικεφαλής της Family, ο οποίος δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον κ. Μασούτη, οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό. «Είμαστε έτοιμοι να το καταθέσουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά η ολοκλήρωση του deal έχει δρόμο», λέει ο ίδιος στο Euro2day.gr. Μέσω αυτού του νέου deal η Μασούτης θα προσθέσει επιπλέον 20 εκατ. ευρώ στον ετήσιο τζίρο της ενώ παράλληλα ενισχύει τη θέση της στη Βόρειa Ελλάδα.

H αλυσίδα Family, που έλαβε το βάπτισμα του πυρός στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου πριν από 10 χρόνια, εκτός από το κατάστημα του Πολυγύρου, το οποίο πέρασε στον έλεγχο της Μασούτης έναντι 1,7 εκατ. ευρώ μέσω του πλειοδοτικού διαγωνισμού της υπό ειδική διαχείριση αλυσίδας super market Αρβανιτίδης (Μαρία ΑΒΕΕ), διαθέτει ακόμη 15 σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Πτολεμαΐδα, Καβάλα, Βέροια, Κατερίνη, Γιαννιτσά, και Χαλκιδική, ενώ εξυπηρετεί τους καταναλωτές της και μέσω του eshop της.

Το 2020 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) η αλυσίδα Family εμφάνισε πωλήσεις 23,496 εκατ. ευρώ από 21,654 εκατ. ευρώ το 2019 και κέρδη 72.616 ευρώ έναντι ζημιών 2.632 ευρώ το 2019. Στη χρήση του 2020 η εταιρεία προσέφυγε σε τραπεζικό δανεισμό ύψους 600.000 ευρώ για επενδυτικούς σκοπούς -το 2019 δεν είχε δανεισμό- ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα υπερδιπλασιάστηκαν στo 1,233 εκατ. ευρώ από 444.745 ευρώ το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v