Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 90 εκατ. για παραγωγή ντομάτας από την Aurarius Investment

Τι προβλέπει το business plan της Aurarius Investment στην Ελλάδα. Η πρώτη επένδυση στην υδροπονία και τι άλλο σχεδιάζει. Τι δηλώνουν στελέχη της στο Euro2day.gr.

Επένδυση 90 εκατ. για παραγωγή ντομάτας από την Aurarius Investment

Λίγες ώρες μετά τα Χριστούγεννα, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης ενέκρινε την υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016 του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας ΥΔΡΑΝΘΟΣ Μ. ΙΚΕ.

Η επένδυση αφορά στην ίδρυση υδροπονικής θερμοκηπιακής μονάδας για παραγωγή ντομάτας και θα ξεπεράσει τα 90 εκατ. ευρώ για την παραγωγή 10,5 εκατ. κιλών ντομάτας ετησίως, σύμφωνα με πηγές από την εταιρεία. Η απόφαση έκανε λόγο για ετήσια παραγωγή 9 εκατ. κιλά ντομάτας. Από αυτά τα 25,597 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές στο Euro2day.gr, ενώ η εταιρεία σύμφωνα με τη σχετική απόφαση θα λάβει ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης 8,959 εκατ. ευρώ.

Ποια όμως είναι η ΥΔΡΑΝΘΟΣ Μ. ΙΚΕ, πότε θα ολοκληρωθεί η επένδυση και ποια είναι τα επόμενα σχέδια της κυπριακής Aurarius Investment Holdings Cyprus Limited; Η επένδυση βρίσκεται στη διαδικασία της αδειοδότησης, με εκτιμώμενο χρόνο έναρξη κατασκευής το Φθινόπωρο 2023, ολοκλήρωση της κατασκευής τον Δεκέμβριο του 2024 και πρώτη παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2025, αναφέρουν στο Euro2day.gr οι ίδιες πηγές.

Τα 10,5 εκατομμύρια κιλά ντομάτας που θα παράγει ετησίως η εταιρεία θα καλύπτουν τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς ενώ θα γίνονται και εξαγωγές σε επιλεγμένους προορισμούς, διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές.

Εκτός από τη συγκεκριμένη επένδυση η εταιρεία έχει ήδη στα σκαριά και εργάζεται για την ανάπτυξη άλλων δύο αντίστοιχων μονάδων υδροπονίας στην Ελλάδα, σημειώνουν στελέχη της στο Euro2day.gr. «Οι επόμενες μονάδες θα δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε ΑΠΕ, με ενσωμάτωση σύγχρονων και κυρίως καινοτόμων τεχνολογιών» αναφέρουν.

Η ΥΔΡΑΝΘΟΣ Μ.ΙΚΕ ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυπριακή Aurarius Investment Holdings Cyprus Limited, η οποία με τη σειρά της ανήκει στην Aurarius Investment Group USA. H εταιρεία ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 με κεφάλαιο 1.000 ευρώ, από τον μηχανικό Κωνσταντίνο Δρίμερη και αντικείμενο μεταξύ άλλων την καλλιέργεια ντοματών θερμοκηπίου, παραγωγή βιοαερίου, κατασκευή μερών άλλων αγροτικών μηχανημάτων, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος, κ.ά.

Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο του 2021, ο κ. Δρίμερης, ο οποίος υπογράφει τον ισολογισμό του 2021 ως διαχειριστής νόμιμος εκπρόσωπος, εκχώρησε λόγω πώλησης, προς την Aurarius Investment Holdings Cyprus Limited τα ανήκοντα σ' αυτόν 1.000 εταιρικά μερίδια, αντί συνολικού τιμήματος 1.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v