Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγένετο η Intracom Properties, ποια είναι η περιουσία της

Πίσω πάνε τα σχέδια για ΑΕΕΑΠ για τη νεοσύστατη εταιρεία του ομίλου, που στοχεύει στην καταγραφή αποδόσεων των υφιστάμενων ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων και το μέγεθος της νέας εταιρείας.

Εγένετο η Intracom Properties, ποια είναι η περιουσία της

Την έγκριση των μετόχων για την απόσχιση του κλάδου των ακινήτων και την εισφορά του σε νέα εταιρεία 100% θυγατρική της εισηγμένης Intracom Holdings, με την επωνυμία Intracom Properties, έδωσε η χθεσινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση.

Επί της ουσίας, από την όλη διαδικασία προκύπτει το διακριτό μέγεθος των ακινήτων του ομίλου σε μια ξεχωριστή εταιρική οντότητα, η οποία ενδεχομένως να αποκτήσει στο μέλλον μεγαλύτερο μέγεθος, ωστόσο, προς το παρόν, η διοίκηση του ομίλου θεωρεί πρώιμο το σχέδιο μετατροπής σε ΑΕΕΑΠ και την αυτονόμησή της με ικανό free float για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο. Ο κύριος στόχος είναι η καταγραφή αποδόσεων, ενώ προς το παρόν δεν σχεδιάζεται η επενδυτική λειτουργία της εταιρείας, ως κλασική ΑΕΕΑΠ ή εταιρεία ανάπτυξης ειδικών projects (development).

Στην παρούσα φάση, η Intracom Properties διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της έξι επενδυτικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας κτηρίων 41.327 τ.μ., σε συνολική επιφάνεια γης 88,5 στρεμμάτων. Τα τρία κτήρια ανήκουν στην εταιρεία, ενώ τα υπόλοιπα είναι μισθωμένα με μακροχρόνια χρηματοδοτική μίσθωση. Μέρος των παραπάνω ακινήτων ιδιοχρησιμοποιούνται, ενώ κάποια εξ αυτών εκμισθώνονται σε τρίτους ή σε συνδεδεμένες εταιρείες.

Η Intracom Properties αποκτά σύνολο ενεργητικού 64,65 εκατ. ευρώ και καθαρή θέση 55,6 εκατ. ευρώ, αν αφαιρεθούν υποχρεώσεις 9,04 εκατ. ευρώ. Η εύλογη αξία κτηρίων και γηπέδων εκτιμήθηκε από ανεξάρτητο εκτιμητή στα 63,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η 30ή Σεπτεμβρίου 2022 ορίστηκε ως ημερομηνία της λογιστικής κατάστασης και αποτίμησης του προαναφερθέντος κλάδου.

Τα έξι επενδυτικά ακίνητα βρίσκονται στην Παιανία, στο Μαρούσι και στην περιοχή των Ελληνορώσων. Το πρώτο είναι ένα πενταώροφο αυτοτελές επαγγελματικό κτήριο γραφείων 6.852 τ.μ. με 2 υπόγεια 50 θέσεων parking στην περιοχή των Ελληνορώσων. Το ακίνητο είναι εξ ολοκλήρου μισθωμένο σε τρίτο.

Το δεύτερο είναι χώροι γραφείων 708 τ.μ. επί της Λεωφόρου Κηφισίας 64 στο Μαρούσι. Πρόκειται για χώρους γραφείων στον 7ο όροφο επταώροφου κτηρίου με θέσεις parking.

To τρίτο αφορά σε χώρους γραφείων επί της οδού Σαμπάχ Χούρι 3 (πρώην Πρεμετής) 492 τ.μ., επίσης στο Μαρούσι. Πρόκειται για γραφεία και θέσεις parking εκμισθωμένα σε τρίτο. Το τέταρτο και μεγαλύτερο ακίνητο 23.674 τ.μ. βρίσκεται στην έδρα του ομίλου στην Παιανία. Πρόκειται για συγκρότημα επτά κτιρίων που ιδιοχρησιμοποιούνται ή εκμισθώνονται σε εταιρείες του ομίλου.

Υπάρχουν επίσης ακόμη δύο ακίνητα κυριότητας 100% της εταιρείας. Το πρώτο βρίσκεται στο 1ο χλμ. της Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου. Ένα μέρος του κτιρίου ιδιοχρησιμοποιείται και το ένα μέρος είναι εκμισθωμένο σε συνδεδεμένες εταιρείες. Το άλλο ακίνητο βρίσκεται στον Δήμο Αβδήρων της Ξάνθης και αφορά σε αυτοτελές βιομηχανικό κτήριο που ιδιοχρησιμοποιείται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v