Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Περιπετειώδης» γενική συνέλευση στη Μουζάκης, εγκρίθηκε ομολογιακό 5 εκατ. ευρώ

Την έκδοση ομολογιακού δανείου 5 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση και παραίτηση παλαιών μετόχων, «ανταλλάξιμο» με ίδιες μετοχές της εισηγμένης, ενέκρινε η γενική συνέλευση.

«Περιπετειώδης» γενική συνέλευση στη Μουζάκης, εγκρίθηκε ομολογιακό 5 εκατ. ευρώ

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Μουζάκης αποφάσισε την έκδοση «ανταλλάξιμου» σε μετοχές ομολογιακού δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ με όρους μετατροπής 10 ομολογίες σε κάθε 9 ίδιες μετοχές

Το ομολογιακό δάνειο θα ληφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση και παραίτηση των παλαιών μετόχων. 

Συγκεκριμένα, η σημερινή γενική συνέλευση προήλθε από αίτημα μετόχου για την αντιμετώπιση του ζητήματος της εγγύησης που έχει δώσει η εισηγμένη για οφειλή 4,7 εκατ. ευρώ της εταιρείας Ηλιος. 

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, αρχικά η διοίκηση της εταιρείας πρότεινε την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 5 εκατ. ευρώ, διετούς διάρκειας, με επιτόκιο αυτό των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, 12μηνης διάρκειας. 

Η πρόταση αυτή δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 2/3 των μετόχων και έτσι κατατέθηκε η εναλλακτική πρόταση του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου με τους ίδιους όρους όπως και πριν, με τη διαφορά ότι οι ομολογιούχοι θα μπορούν να λάβουν ίδιες μετοχές της εταιρείας που αποφασίστηκε να αγοραστούν (έως το 10% με εύρος τιμής από 0,30 - 1,40 ευρώ). 

Παράλληλα, εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας με βασικό χαρακτηριστικό τη μη συμμετοχή τόσο της κας Ελευθερίας Μουζάκη όσο και της κόρης της, Αικατερίνης. 

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v