Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Austria Card: Η επόμενη μέρα μετά την απορρόφηση της Inform Λύκος

Στους στόχους είναι το διψήφιο growth και να συνεχιστεί η διανομή μερισμάτων. Πρόθεση της εταιρείας είναι το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς μετοχών να αυξηθεί τουλάχιστον στο 30%-40% μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Austria Card: Η επόμενη μέρα μετά την απορρόφηση της Inform Λύκος

Τη συνέχιση του ετήσιου διψήφιου ρυθμού ανάπτυξης και κατά τα επόμενα χρόνια έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση της Austria Card (η οποία μετά την απορρόφηση της Inform Λύκος θα διαπραγματεύεται στα Χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βιέννης), δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ιnform Λύκος Παναγιώτης Σπυρόπουλος, στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης.

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

  • Στις προοπτικές διεθνούς ανάπτυξης των κλάδων στους οποίους δραστηριοποιείται η Austria Card κατά τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, ο τομέας των καρτών προβλέπεται να «τρέχει» ετησίως με 3,5% (με την Austria Card να έχει επιτύχει μέσο ετήσιο +7% κατά τα προηγούμενα χρόνια) και το κομμάτι του digital transformation να αναμένεται να σημειώνει ετήσιο growth +21%, με την Infοrm Λύκος να είναι σωστά τοποθετημένη σε τεχνογνωσία και προϊόντα.
  • Στους τέσσερις πυλώνες στους οποίους η Austria Card θα επιδιώξει να βασίσει την ανάπτυξή της, οι οποίοι είναι: α) Η απόκτηση νέων πελατών και η διείσδυση σε νέες αγορές, β) Το λανσάρισμα νέων προϊόντων (π.χ. βιομετρικές κάρτες), γ) Εξαγορές άλλων εταιρειών και συνεργασίες, δ) Οικονομίες κλίμακας και συνέργειες που θα προκύψουν από τη συγχώνευση Austria Card και Ιnform Λύκος (π.χ. η Ιnform Λύκος θα μπορέσει να διευρύνει τον γεωγραφικό ορίζοντα των πωλήσεών της σε όλο το εύρος δραστηριοποίησης της Austria Card).
  •  Σε ενδεικτικά παραδείγματα ανάπτυξης των τελευταίων ετών, όπως οι επιδόσεις του digital transformation (από 1,8 εκατ. το 2019 στα 4,8 εκατ. το εξάμηνο του 2022 και προοπτικές εργασιών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα), η εξαγορασθείσα Next Docs (από 1,9 εκατ. το 2019 στα 6,2 εκατ. το 2021), η εξαγορασθείσα TAG Systems (από 22,5 εκατ. το πρώτο μισό του 2019 στα 43,6 εκατ. στο α’ περυσινό εξάμηνο), ή ακόμη και η παρουσία στις ΗΠΑ και στην Τουρκία.

Τι ακολουθεί

Οι χθεσινές συνελεύσεις των Ιnform Λύκος και Austrian Card ενέκριναν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, με τη μετοχή της Austrian Card να ξεκινά να διαπραγματεύεται με τιμή 13,42 ευρώ (αντιστοιχεί σε 2,95 ευρώ για τη μετοχή της Ιnform Λύκος). Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Austria Card σε Αθήνα και Βιέννη προβλέπεται να ξεκινήσει μέσα στον προσεχή Μάρτιο (απαιτούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Αυστρία). Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται στο ΧΑ η μετοχή της Ιnform Λύκος.

Το free float (ποσοστό ελεύθερης διασποράς) της Austria Card ανέρχεται γύρω στο 21%, με το υπόλοιπο 79% να ελέγχεται από τον Νικόλαο Λύκο. Πρόθεση της εταιρείας είναι το ποσοστό της ελεύθερης διασποράς να διαμορφωθεί τουλάχιστον στο 30%-40% τους επόμενους 18 μήνες και αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω placement και μέσα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Έχουν ήδη ξεκινήσει κάποιες πρώτες παρουσιάσεις της εταιρείας σε θεσμικούς επενδυτές.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις χρηματιστηριακών κύκλων, η τιμή των 13,42 ευρώ της Austria Card (τιμή εκκίνησης) αντιστοιχεί σε PE/EBITDA γύρω στο 8 με βάση τις εκτιμώμενες επιδόσεις του 2022 και αυτό για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας.

Τέλος, πρόθεση της διοίκησης είναι να συνεχίσει τη διανομή μερισμάτων προς τους μετόχους, έχοντας παράλληλα ως μέλημα τη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής της πορείας στην οποία θα δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v