Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιπλέον έσοδα 651 εκατ. δολ. στη Mondelez από την Chipita

Έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Chipita Global S.A. από την Mondelez ο πολυεθνικός όμιλος κάνει τον λογαριασμό σε επίπεδο εσόδων και λειτουργικών κερδών.

Επιπλέον έσοδα 651 εκατ. δολ. στη Mondelez από την Chipita

Έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Chipita Global S.A. από την Mondelez, η ελληνική πολυεθνική εταιρεία που ίδρυσε ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, έχει προσδώσει επιπλέον αξία στον παγκόσμιο γίγαντα των σνάκς Mondelez.

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο διεθνής όμιλος για το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και για το σύνολο της περασμένης χρήσης.

Όπως αναφέρει «η εξαγορά της Chipita προσφέρει ένα στρατηγικό συμπλήρωμα στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο της εταιρείας (σ.σ. Mondelez) και προωθεί τη στρατηγική της να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στο ευρύτερο χώρο των σνακ».

Σε άλλο σημείο σημειώνει πως «η εξαγορά πρόσθεσε καθαρά έσοδα 161 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια του τριμήνου και 651 εκατ. δολ.το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και λειτουργικά κέρδη 36 εκατ. δολ. κατά τη διάρκεια του δωδεκάμηνου που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022».

Επίσης αναφέρει πως το κόστος ενοποίησης της εξαγοράς άγγιξε τα 90 εκατ. δολάρια.

Ο πολυεθνικός όμιλος ανακοίνωσε, για τη χρήση του 2022, αύξηση των καθαρών εσόδων του κατά 9,7% και για το τέταρτο τρίμηνο αύξηση 13,5%. Η αύξηση αυτή αποδίδεται από τη Mondelez μεταξύ άλλων και από τις αυξημένες πωλήσεις από τις εξαγορές των Chipita, Clif Bar και Ricolino.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v