Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων για τη Vodafone Ελλάδος

«Δυνατό» χαρτί για τον πολυεθνικό όμιλο η Vodafone Ελλάδος, καθώς στο εννεάμηνο κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών στην κίνηση του δικτύου κινητής, αύξηση εσόδων και διεύρυνση της πελατειακής βάσης.

Ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων για τη Vodafone Ελλάδος

Ρεκόρ όλων των εποχών στην κίνηση του δικτύου κινητής, αύξηση εσόδων και διεύρυνση της πελατειακής βάσης της κινητής κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις για τους 9 μήνες του οικονομικού της έτους (Απρίλιος - Δεκέμβριος 2022) που δημοσίευσε ο όμιλος Vodafone.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα από υπηρεσίες ύψους 660 εκατ. ευρώ, που ήταν αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (650 εκατ. ευρώ).

Η πελατειακή βάση στην κινητή έφτασε τα 4,270 εκατομμύρια και αυξήθηκε κατά 2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα, κατά το εξεταζόμενο διάστημα η εταιρεία πρόσθεσε 106.000 πελάτες συμβολαίου και έχασε 90.000 πελάτες καρτοκινητής. Πιθανώς μεγάλο μέρος των τελευταίων να εντάχθηκαν σε προγράμματα συμβολαίου, καθώς η εταιρεία στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς έκανε γενναίες προσφορές.

Το ποσοστό των συμβολαίων αυξήθηκε σε 41,7%.  Στο επίπεδο των σταθερών επικοινωνιών η Vodafone αναφέρει στο τέλος Δεκεμβρίου 948 χιλ. πελάτες από 972 χιλ. πελάτες που ήταν στο τέλος Μαρτίου 2022. Στους ευρυζωνικούς πελάτες, η πελατειακή βάση παρέμεινε σταθερή. Ειδικότερα, στη διάρκεια του τελευταίου 9μήνου, η εταιρεία πρόσθεσε 16.000 πελάτες κινητής και έχασε 24.000 πελάτες σταθερής. Η κίνηση του δικτύου κινητής έφτασε τα 210.549 TB και αυξήθηκε κατά σχεδόν 50% σε σχέση με πέρυσι, φέρνοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ.

Vodafone Group

Στο σύνολό του, ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος με έδρα τη Βρετανία εμφάνισε κάμψη εσόδων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2022. Η ανάπτυξη των εσόδων από τον κλάδο των υπηρεσιών κινήθηκε στο 1,8% για το γ' τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, έναντι ανάπτυξης 2,7% το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022. Η κάμψη αποδίδεται από την εταιρεία στην πτώση των εσόδων από την αγορά της Γερμανίας (-1,8%), της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Τα συνολικά έσοδα της Vodafone για το τρίμηνο έφτασαν τα 11,64 δισ. ευρώ έναντι 11,68 δισ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021. Η διοίκηση της εταιρείας διατήρησε το guidance για το σύνολο του οικονομικού έτους του 2023, αναμένοντας EBITDA μεταξύ 15 και 15,2 δισ. ευρώ. Οι προσαρμοσμένες ταμειακές ροές αναμένεται να φτάσουν τα 5,1 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v