Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Με 36,22% η Πειραιώς προχωρά σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση

(upd) Κίνηση «εξουδετέρωσης» του Μάριου Ηλιόπουλου από την τράπεζα. Συμφώνησε να αποκτήσει πακέτο μετοχών από τη ΡΟΛΟΠΑΚ, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει το 1/3 του μ.κ. και να υποβάλει Δημόσια Πρόταση.

MIG: Με 36,22% η Πειραιώς προχωρά σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση

Κίνηση-ματ της Πειραιώς στην κόντρα με τον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο. Η τράπεζα έκλεισε συμφωνία (ιδιωτικό συμφωνητικό) με τη ΡΟΛΟΠΑΚ, που κατείχε πέριξ του 5% της MIG, απέκτησε πακέτο μετοχών λίγο κάτω από 4% και ανέβασε το συνολικό ποσοστό της στο 36%. Προχωρεί εξ αυτού του λόγου σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών (σ.σ. ξεπέρασε το 1/3 του μετοχικού κεφαλαίου).

Η κίνηση αποσκοπεί στην εξουδετέρωση του Μάριου Ηλιόπουλου της SeaJets, η οικογένεια του οποίου απέκτησε πρόσφατα συμμετοχή (εμφανώς) λίγο πάνω το 5% στη MIG, με προφανή στόχο να παίξει ρόλο στις εξελίξεις που σχετίζονται με την ακτοπλοϊκή Attica Group.

Αλλωστε όπως γράφει σήμερα η στήλη Χαμαιλέων, στελέχη της αγοράς εμφανίζονται πεπεισμένα ότι η... ταμπακέρα του «ακτιβισμού» του επιχειρηματία αφορά αποκλειστικά και μόνο το deal για την Αttica Group και τα ανταγωνιστικά συμφέροντα του κ. Ηλιόπουλου στην ακτοπλοΐα, που επηρεάζονται από αυτό.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς επισημαίνει ότι «η εν λόγω υποχρεωτική δημόσια πρόταση και η απόκτηση πρόσθετων μετοχών της MIG είναι σύμφωνες με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για την επίτευξη συνεργειών από το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών μας και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων προς όφελος των μετόχων μας».

Σημειώνεται ότι χθες στη γενική συνέλευση της MIG, οι αποφάσεις για την Attica Grοup αναβλήθηκαν για την επαναληπτική συνεδρίαση της επόμενης Δευτέρας, ενώ ο Μάριος Ηλιόπουλος της SeaJets (ο οποίος έχει αποκτήσει μέσω της κόρης του ποσοστό 5,48%) εμφανίστηκε να «ελέγχει» ένα ποσοστό 23% των παρόντων στη Γ.Σ. και ένα 10% περίπου του συνόλου των μετoχών της MIG.  

Η ανακοίνωση της Πειραιώς

Οπως ανακοίνωσε σήμερα η Πειραιώς Financial Holdings A.E, στις 6 Φεβρουαρίου 2023, η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς («Τράπεζα Πειραιώς») απέκτησε 47.242.062 μετοχές της Marfin Investment Group A.E. («ΜΙG»), με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MIG να ανέλθει σε 340.308.728 μετοχές, ήτοι ποσοστό 36,22% επί του συνόλου των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία.

Ως εκ τούτου, σε εφαρμογή των οριζόμενων από τον Ν.3461/2006, και υπό την αίρεση επισκόπησης και έγκρισης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς θα υποβάλει υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τις κοινές μετοχές της MIG, οι οποίες δεν είναι στην κατοχή της.

Η εν λόγω υποχρεωτική δημόσια πρόταση και η απόκτηση πρόσθετων μετοχών της MIG είναι σύμφωνες με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για την επίτευξη συνεργειών από το χαρτοφυλάκιο συμμετοχών μας και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων προς όφελος των μετόχων μας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της MIG

Σύμφωνα με χρηματιστηριακή ανακοίνωση της MIG, η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής «η Εκδότρια») ανακοινώνει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ότι σήμερα η εταιρία «Πειραιώς Financial Holdings A.E.» υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Εκδότρια την από 7.2.2023 γνωστοποίηση σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου, από την οποία προκύπτουν τα ακόλουθα:

Λόγος υποβολής γνωστοποίησης: Απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου

Στοιχεία υπόχρεου: «Πειραιώς Financial Holdings A.E.» (δ.τ.: «Πειραιώς Financial Holdings», εδρεύουσα στην Αθήνα)

Επωνυμία μετόχου: «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» (δ.τ. «Τράπεζα Πειραιώς»)

Ημερομηνία δημιουργίας της υποχρέωσης γνωστοποίησης: 6.2.2023

Συνολικές θέσεις:

Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές πριν από την κρίσιμη μεταβολή: 32,3561%.

Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές μετά από την κρίσιμη μεταβολή: 36,2219% έμμεσης κατοχής.

Σύνολο δικαιωμάτων ψήφου μετά από την κρίσιμη μεταβολή: 340.308.728 δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές αποκλειστικά έμμεσης κατοχής (επί συνόλου 939.510.748 δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας).

Αλυσίδα ελεγχομένων επιχειρήσεων μέσω των οποίων ουσιαστικά κατέχονται τα δικαιώματα ψήφου:

Η «Πειραιώς Financial Holdings A.E.» κατέχει ποσοστό 36,2219% επί των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας αποκλειστικά εμμέσως, μέσω της ελεγχόμενης από αυτήν «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.».

Πρόσθετες Πληροφορίες:

Την 6.2.2023 καταχωρήθηκε στο Σύστημα Άυλων Τίτλων που τηρείται από την ΕΛ.Κ.Α.Τ. η μεταβίβαση 36.319.908 μετοχών εκδόσεως της Εκδότριας προς την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» κατόπιν του από 5.2.2023 ιδιωτικού συμφωνητικού πώλησης και μεταβίβασης μετοχών μεταξύ της «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» και της «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΡΟΛΟΠΑΚ Α.Β.Ε.Ε.».

Κατόπιν τούτου, η «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», η οποία ελέγχεται από την εισηγμένη στο Χ.Α. «Πειραιώς Financial Holdings A.E.», ανήλθε του ορίου του 1/3 του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στην Εκδότρια και πλέον κατέχει 340.308.728 δικαιώματα ψήφου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 36,2219% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v