Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg για 5η συνεχή χρονιά η Alpha Bank

Πάνω από πέντε στα 10 στελέχη σε Διευθυντικές και άλλες θέσεις ευθύνης είναι γυναίκες. Με ποιες δράσεις προωθεί την ενδυνάμωση των γυναικών υπαλλήλων της.

Στον Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg για 5η συνεχή χρονιά η Alpha Bank

Η Alpha Bank, εντάχθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI). Η Αlpha Bank ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που συμπεριλήφθηκε στον Δείκτη, και μία από τις 5 ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτόν, σε σύνολο 418 οργανισμών παγκοσμίως, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων η επικέντρωση της Αlpha Bank στη γυναικεία ενδυνάμωση αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι, το 2022, το ποσοστό αντιπροσώπευσης των γυναικών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας ξεπέρασε το 30%.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν το 62% και το 56% των Εργαζομένων σε επίπεδο Ομίλου και στην Ελλάδα, αντίστοιχα, ενώ το 57% των στελεχών σε Διευθυντικές και άλλες θέσεις ευθύνης στον Όμιλο είναι γυναίκες.

Η Chief Human Resources Officer του Ομίλου, Φραγκίσκη Μελίσσα δήλωσε:

«Για εμάς στην Αlpha Bank, η Διαφορετικότητα, η Ισότητα και η Συμπερίληψη αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζουμε την Τράπεζα του Αύριο και είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση που λαμβάνουμε όσον αφορά στη γυναικεία ενδυνάμωση».

Δέσμη δράσεων για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, το 2022, η Αlpha Bank σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Women Do Business, διοργάνωσαν το “Leadership Academy for Women Leaders”, μία τρίμηνη Διαδικτυακή Ακαδημία Ενδυνάμωσης με τη συμμετοχή 30 γυναικών διευθυντικών στελεχών του Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας. Παράλληλα, οι δύο οργανισμοί δημιούργησαν και μία τρίμηνη Διαδικτυακή Ακαδημία Ενδυνάμωσης και Επιχειρηματικότητας, όπου 30 πρώην Εργαζόμενες της Αlpha Bank, εκπαιδεύτηκαν στο πώς να δημιουργήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι, αφετηρία των εσωτερικών δράσεων γυναικείας ενδυνάμωσης, αποτέλεσε το πρόγραμμα A.W.A.R.E. (Αlpha Women. Authentic, Resilient, Empowered), το οποίο η Τράπεζα θέσπισε το 2021 και μετεξελίχθηκε στα επιμέρους προγράμματα “Trading Αlpha Brains” και “SheforHe”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v