Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Emirates ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

Πώς τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο απευθείας πτήσης ΗΠΑ - Θεσσαλονίκης ο νέος διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία Ιμπραήμ Γκανίμ.

Η Emirates ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα

Την ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται εσχάτως από την αμερικανική αγορά προς την Ελλάδα επιβεβαιώνουν οι απευθείας καθημερινές πτήσεις μεταξύ Ελλάδας - Ντουμπάι - ΗΠΑ, που επανέφερε πέρυσι και θα διατηρήσει και φέτος η Emirates, με τα δείγματα για την προσεχή σεζόν να συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Ελλάδα ήταν πάντα μια στρατηγική αγορά για εμάς και η επιστροφή των δραστηριοτήτων μας στα προ πανδημίας επίπεδα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της αγοράς. Πρωταρχικός στόχος είναι να διατηρήσω την ισχυρή σχέση μεταξύ Ντουμπάι και Ελλάδας, καθώς και τις καθημερινές πτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μεταξύ Ελλάδας, Ντουμπάι και ΗΠΑ, συνδέοντας τη χώρα με διεθνείς επιχειρηματικούς και οικονομικού κόμβους καθώς και με προορισμούς αναψυχής», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία Ιμπραήμ Γκανίμ, κατά την παρουσίαση της στρατηγικής της εταιρείας.

Για το 2022, η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι σημείωσε υψηλές επιδόσεις, ενισχύοντας την παρουσία της στην Ελλάδα με την επανέναρξη των καθημερινών πτήσεων στο δρομολόγιο Αθήνα - Ντουμπάι, το οποίο διατηρεί από το 1996. Από τον Μάρτιο του 2017, δε, η εταιρεία συνδέει την Ελλάδα με το Νιούαρκ των ΗΠΑ με απευθείας, καθημερινά, δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην τουριστική ζήτηση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πέρα από τα απευθείας δρομολόγια που διατηρεί, η Emirates διαθέτει πτήσεις κοινών κωδικών με την Aegean, γεγονός που αποτελεί εφαλτήριο για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απευθείας σύνδεσης των ΗΠΑ με τη Θεσσαλονίκη, ο Ιμπραήμ Γκανίμ επεσήμανε: «Αυτή την περίοδο εστιάζουμε στην επιστροφή στην προπανδημική μας δραστηριότητα. Τίποτα δεν έχει προγραμματιστεί επίσημα αυτή τη στιγμή. Αυτό που πιστεύω είναι ότι παρέχουμε ακριβώς τη σωστή χωρητικότητα στο σωστό μέρος με το σωστό προϊόν. Εξετάζουμε πάντα όποιες ευκαιρίες υπάρχουν στο μέλλον, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας, αλλά τώρα προτεραιότητά μας είναι η ανάκαμψη στα προ πανδημίας νούμερα».

Ενδεικτικό της ισχυροποίησης της παρουσίας της Emirates στην Ελλάδα είναι το δυναμικό δίκτυο εμπορευματικών αερομεταφορών (cargo) που έχει αναπτύξει, μεταφέροντας πάνω από 11.900 τόνους φορτίου από και προς τη χώρα και κατέχοντας πλέον ηγετική θέση στην εν λόγω αγορά εδώ και 8 συναπτά έτη (2015-2022). Με βάση τα στοιχεία, μάλιστα, η εταιρεία έχει αυξήσει την αερομεταφορά ευπαθών προϊόντων από και προς την Αθήνα σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 55% της συνολικής χωρητικότητας.

Ως προς τη ζήτηση που καταγράφεται για το 2023, ο επικεφαλής της Emirates τόνισε: «Η ζήτηση έχει ενισχυθεί. Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά, ειδικά για την ελληνική αγορά. Η ζήτηση έχει αυξηθεί και πιστεύουμε ότι διαθέτουμε τη σωστή χωρητικότητα αυτή τη στιγμή για την αγορά. Οταν αντιληφθούμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη χωρητικότητά μας και να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των θέσεων προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στη ζήτηση, θα το κάνουμε. Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε κάποιες επιπλέον πτήσεις (εποχιακές)».

Σήμερα, η αεροπορική εταιρεία παρέχει πτήσεις προς περισσότερους από 130 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ντουμπάι, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 90% του δικτύου των δρομολογίων της πριν από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία προχώρησε σε αύξηση της συνδεσιμότητας μέσω συνεργασιών για πτήσεις κοινού κωδικού με 6 αεροπορικές εταιρείες, τις Garuda, Royal Air Maroc, Airlink, Aegean Αirlines, United Airlines και Air Canada. Το καλοκαίρι του 2022 η Emirates μετέφερε πάνω από 10 εκατομμύρια επιβάτες με σχεδόν 35.000 πτήσεις παγκοσμίως, επιβεβαιώνοντας την υψηλή ζήτηση μετά την πανδημία. Επί του παρόντος, η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί επιβάτες σε έξι ηπείρους και διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών Boeing 777 και Airbus A380 ευρείας ατράκτου στον κόσμο.

Η αμερικανική αγορά είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον ελληνικό τουρισμού, δεδομένου ότι οι ταξιδιώτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά κατά την περίοδο των διακοπών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος, μπορεί ο αριθμός των Αμερικανών που ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2022 να ήταν μειωμένος κατά 7,7% σε σχέση με το 2019, ωστόσο, οι δαπάνες των τουριστών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεπέρασαν οριακά το αντίστοιχο ποσό του 2019 και διαμορφώθηκαν σε 1,2 δισ. ευρώ. Με βάση τις εκτιμήσεις του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα την προσεχή σεζόν αναμένεται να φέρουν περισσότερους από 1 εκατ. ταξιδιώτες, οι οποίοι θα δαπανήσουν πάνω από 1 δισ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 56 πτήσεις την εβδομάδα από τις ΗΠΑ, με το πρώτο δρομολόγιο να ξεκινά στις 11 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v