Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξωση του Μίλτου Καμπουρίδη από την Dolphin Capital Investors

Λύθηκε και η σύμβαση μεταξύ Dolphin Capital Partners και Dolphin Capital Investors, λόγω παραβίασης όρων από την πλευρά της DCP. Τι υποστηρίζει η ανακοίνωση της επενδυτικής εταιρείας.

Εξωση του Μίλτου Καμπουρίδη από την Dolphin Capital Investors

Την απομάκρυνση του Μίλτου Καμπουρίδη, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Dolphin Capital Partners (DCP), από τη θέση του διευθυντή της Dolphin Capital Investors (DCI) και τη λύση της σύμβασης (IMA) των δύο εταιρειών γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η DCI, λόγω παραβίασης όρων από την πλευρά της DCP.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η επενδυτική εταιρεία DCI, με έδρα το Λονδίνο, «υπέπεσε στην αντίληψή της ότι η DCP συνήψε μια μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης με τον αγοραστή του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή που η εταιρεία πούλησε το μερίδιό της στο θέρετρο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου 2018».

Επισημαίνεται, δε, ότι η συμφωνία προαίρεσης έδινε το δικαίωμα στην DCP να αποκτήσει 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited, της εταιρείας ειδικού σκοπού που κατέχει το θέρετρο Amanzoe. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, μια ξεχωριστή συμφωνία για την απόκτηση του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της DolphinCI Fourteen Limited από την DCP είχε γνωστοποιηθεί και εγκριθεί από την DCI.

«Η συμφωνία προαίρεσης δεν είχε γνωστοποιηθεί στην DCI από την DCP τη στιγμή της πώλησης της DolphinCI Fourteen Limited. Η παράλειψη αυτή από την πλευρά της DCP, ως αντιπροσώπου της DCI σύμφωνα με τους όρους του ΙΜΑ των δύο εταιρειών, να γνωστοποιήσει την ύπαρξη της συμφωνίας και να εκπληρώσει τα άλλα της καθήκοντα ως αντιπροσώπου, συνιστά παραβίαση του IMA που είχε ως αποτέλεσμα την καταγγελία της σύμβασης (IMA) από την DCI», επισημαίνεται.

«Η DCI επιδιώκει να ακολουθήσει όλες τις νόμιμες επιλογές για την ανάκτηση της αξίας που προκύπτει από τη μη δημοσιοποιημένη συμφωνία προαίρεσης που είναι ιδιοκτησία της εταιρείας», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Με βάση την ανακοίνωση, η μη αποκαλυπτόμενη συμφωνία της DCP έθεσε την DCI υπό την κατηγορία για παράβαση των κανόνων εισαγωγής στο χρηματιστήριο AIM, και ως εκ τούτου θα προχωρήσει σε αυτο-καταγγελία της παράβασης στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Τέλος, όπως επισημαίνεται, ο Nicolai Huls και ο Nick Paris ανέλαβαν καθήκοντα εκτελεστικών συμβούλων της εταιρείας με άμεση ισχύ και διορίστηκαν ως διευθύνοντες σύμβουλοι, με την DCI να αναλαμβάνει η ίδια, με την εύρεση πρόσθετων πηγών, τη διαχείριση των assets που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και την ολοκλήρωση, μεταξύ άλλων, του Kilada Hills Golf & Country Resort.

Σημειώνεται ότι ο Μίλτος Καμπουρίδης είναι ιδρυτής της Dolphin Capital Partners. Η Dolphin ιδρύθηκε το 2004 και ειδικεύεται στις επενδύσεις και τις εξελίξεις σε ακίνητα. Εχει αντλήσει ίδια κεφάλαια σχεδόν 1,2 δισ. ευρώ μέσω των διαφόρων επενδυτικών εταιρειών της και έχει εκτελέσει επενδύσεις σε 8 χώρες. Το μεγαλύτερο επενδυτικό όχημα της Dolphin μέχρι σήμερα ήταν η Dolphin Capital Investors.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v