Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναπροσέγγιση Intrakat για εξαγορά της Ακτωρ

Νέα πρόταση από την πλευρά Winex προς τους μετόχους Reggeborgh Invest-Motor Oil. Οι εξελίξεις τρέχουν μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με την πλευρά Adamas Group-Wade Adams.

Επαναπροσέγγιση Intrakat για εξαγορά της Ακτωρ

Επαναβεβαιώνεται από αμφότερες τις πλευρές η εν ενεργεία διαπραγμάτευση για την εξαγορά του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου Ελλάκτωρ από την επίσης εισηγμένη Intrakat.

Αν και πληροφορίες αναφέρουν πως η προσέγγιση των δύο πλευρών είναι σε αυτή τη φάση «επιδερμική», εντούτοις άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Winex (Α. Εξάρχου, Δ. Μπάκου-Ι. Καϋμενάκη έχει επαναφέρει το ενδιαφέρον εξαγοράς, καταθέτοντας εκ νέου δεσμευτική οικονομική πρόταση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την ανακοίνωση αποκλειστικών διαπραγματεύσεων των μετόχων της Ελλάκτωρ (Reggeborgh Invest-Motor Oil) με το κοινοπρακτικό σχήμα Adamas Group-Wade Adams (οι οποίες ως γνωστόν έληξαν άδοξα), η Ιntrakat είχε επίσης εκδηλώσει το επίσημο ενδιαφέρον της.

Σύμφωνα δε με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο μέτοχος της Ελλάκτωρ είχε απορρίψει την πρόταση εξαγοράς από τον όμιλο Ιntrakat (η οποία υπερέβαινε την οικονομική προσφορά Δ. Κούτρα-Wade Adams κατά 20 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες), με επίσημο πρόσχημα την αργή διαδικασία αδειοδοτήσεων για ένα deal μεταξύ εισηγμένων εταιρειών αλλά και με την αίρεση εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Παρά το γεγονός του ότι ο βασικός μέτοχος της Άκτωρ, Reggeborgh Invest είχε εμφανιστεί ως αδιαμφισβήτητος πωλητής της κατασκευαστικής δραστηριότητας, το επικρατέστερο σενάριο που ίσχυε στο μεσοδιάστημα -από τις αρχές Μαρτίου έως πρότινος- ήταν η διατήρηση της κυριότητας της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Υπό το φως των παραπάνω πληροφοριών, ωστόσο, φαίνεται ότι το κεφάλαιο «Άκτωρ» ανοίγει ξανά, χωρίς προς το παρόν τελειωτική συμφωνία, αλλά και ενημέρωση για τον χειρισμό της Ακτωρ Παραχωρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v