Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Austriacard: Ετοιμάζεται placement το προσεχές εξάμηνο

Στόχος είναι το επόμενο εξάμηνο το ποσοστό του βασικού μετόχου να περιοριστεί μέσα από τη διαδικασία ενός ή περισσότερων placements. Τι έδειξαν τα οικονομικά αποτελέσματα.

Austriacard: Ετοιμάζεται placement το προσεχές εξάμηνο

Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης για την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Austriacard στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε με θετικό τρόπο στην πρόθεση της διοίκησης της εταιρείας να διευρύνει τη μετοχική της διασπορά.

Κύκλοι προσκείμενοι στην Austriacard, επιβεβαίωσαν τη σχετική πρόθεση, σημειώνοντας πως στόχος είναι το επόμενο εξάμηνο το ποσοστό του βασικού μετόχου να περιοριστεί μέσα από τη διαδικασία ενός ή περισσότερων placements.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, έχει ήδη ξεκινήσει ένας πρώτος κύκλος επαφών με Έλληνες θεσμικούς επενδυτές, προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο όμιλο (όπως αυτός διαμορφώθηκε από την απορρόφηση της Inform Λύκος από τη μητρική του Austriacard) και τις προοπτικές του.

Ανάλογος κύκλος επαφών σχεδιάζεται να γίνει και στο εξωτερικό, με δεδομένο ότι οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται παράλληλα και στο Χρηματιστήριο της Βιέννης. Άλλωστε και ο διευθύνων σύμβουλος της Austriacard Παναγιώτης Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην πρόσβαση του ομίλου στις διεθνείς κεφαλαιαγορές μέσω της παράλληλης εισαγωγής του στα Χρηματιστήρια της Αθήνας και της Βιέννης και τη θετική επίδραση που θα μπορούσε να έχει αυτό στην περαιτέρω ανάπτυξη της Austriacard.

H Austriacard ανακοίνωσε χθες για το 2022 αύξηση κύκλου εργασιών από τα 177,9 στα 314,7 εκατ. ευρώ, του προσαρμοσμένου EBITDA από τα 21,8 στα 39,4 εκατ. ευρώ και των προσαρμοσμένων καθαρών κερδών από τα 4,88 στα 17,1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω της εγγραφής αρνητικών λογιστικών προσαρμογών ύψους 11,6 εκατ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 4,69 εκατ. ευρώ έναντι 9,22 εκατ. το 2021. Στις 31/12/2022 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 72 εκατ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός είχε μειωθεί στα 76,6 εκατ. ευρώ και ο δείκτης ρευστότητας «καθαρός δανεισμός προς προσαρμοσμένο EBITDA» κινήθηκε κάτω από το επίπεδο του δύο.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του 2023, η διοίκηση της Austriacard αναφέρεται από τη μια πλευρά στις αδυνατισμένες προοπτικές της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς και σε μια σειρά αβεβαιοτήτων, από την άλλη πλευρά, ωστόσο, ευελπιστεί σε αύξηση τόσο του κύκλου εργασιών όσο και του προσαρμοσμένου EBITDA.

Η διοίκηση της εισηγμένης εστιάζει τις θετικές φετινές της προοπτικές κυρίως:

α) Στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη που παρουσιάζουν οι challenged banks τις οποίες εξυπηρετεί στην Ευρώπη.

β) Στην πρόσκτηση νέων πελατών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και

γ) Στη σημαντική αύξηση των εργασιών στις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

ΥΓ: Η Austriacard ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη ειδικού διαπραγματευτή (Beta ΑΧΕΠΕΥ), με στόχο τη μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα των μετοχών της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v