Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρωμα από Ταϊλάνδη στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Γλυφάδας

Τι προβλέπει το business plan του Αιγύπτιου επιχειρηματία Emad El Hazek, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το νέο πολυτελές Dusit Suites Athens. Πρεμιέρα της ταϊλανδέζικης ξενοδοχειακής αλυσίδας στην Ευρώπη.

Αρωμα από Ταϊλάνδη στα πεντάστερα ξενοδοχεία της Γλυφάδας

Ένα ακόμη ξενοδοχείο, το οποίο θα φέρει επίσης την υπογραφή της ταϊλανδέζικης αλυσίδας ξενοδοχείων Dusit Hotels and Resorts, σχεδιάζει να αναπτύξει στη Γλυφάδα ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Emad El Hazek, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το νέο πεντάστερο Dusit Suites Athens.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μάλιστα, ο επιχειρηματίας έχει ήδη αγοράσει το ακίνητο όπου θα φιλοξενηθεί το επόμενο ξενοδοχείο με το σήμα της Dusit, το οποίο αυτή τη φορά θα φέρει το brand Devarana, βάζοντας παράλληλα στο επενδυτικό του στόχαστρο τη Μύκονο, όπου και φιλοδοξεί να αναπτύξει το τρίτο ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του.

To νέο Dusit Suites Athens είναι το πρώτο… εγχείρημα του ασιατικού ξενοδοχειακού ομίλου επί ελληνικού εδάφους και σηματοδοτεί ουσιαστικά την είσοδο της Dusit στην Ευρώπη και την αναβίωση ενός ιστορικού ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο, που αναμένεται να αναβαθμίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες φιλοξενίας της Ελλάδας, υποδέχτηκε τους πρώτους του επισκέπτες πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του μέσα στον Απρίλιο.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 36 πολυτελείς σουίτες, με εμβαδόν από 33 τ.μ. έως 65 τ.μ., εξωτερική πισίνα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, spa και σάουνα, καθώς και χώρους εστίασης. Σε αυτό, μάλιστα, θα φιλοξενείται το DAO restaurant, ένα εστιατόριο με ασιατική κουζίνα και γεύσεις από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και την Κίνα, και το O live, όπου θα σερβίρονται πιάτα μεσογειακής κουζίνας.

Η επένδυση, η οποία μαζί με την αγορά του ακινήτου υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ, αποτελεί επί της ουσίας την αναβίωση του ιστορικού ξενοδοχείου John’s Hotel, που άνοιξε τις πύλες του το 1980 και έχει συνδέσει το όνομά του με την Εθνική ομάδα μπάσκετ. Για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελούσε το… ορμητήριο της Εθνικής ομάδας από το 1987 και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας και μετά. Ωστόσο, έκλεισε οριστικά το 2012, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Το εγχείρημα της ταϊλανδέζικης εταιρείας, που δραστηριοποιείται σε 16 χώρες, αποτελεί μέρος του επενδυτικού σχεδιασμού της να επεκταθεί σε χώρες που κατατάσσονται ψηλά στη λίστα των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως. Μόνο για το 2023 η εταιρεία θα εγκαινιάσει συνολικά 14 ξενοδοχεία και resorts, δυναμικότητας σχεδόν 1.700 δωματίων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ακινήτων της σε όλο τον κόσμο σε 62. Η περαιτέρω επέκταση του παγκόσμιου αποτυπώματός της περιλαμβάνει στρατηγικά ανοίγματα, εκτός από την Ελλάδα, στην Κίνα, στην Ινδία, στην Κένυα, στο Νεπάλ και στην Ταϊλάνδη.

Η Dusit βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους της Ταϊλάνδης, του Dusit International, που ιδρύθηκε το 1948 και δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των ξενοδοχείων και των resorts. Aνάμεσα στις δραστηριότητες του ομίλου συγκαταλέγεται και η ανάπτυξη ακινήτων. Παράλληλα, η Dusit έχει επεκταθεί στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και τη βιομηχανία τροφίμων. Η εταιρεία έχει έδρα την Ταϊλάνδη και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Μπανγκόκ.

Ο βραχίονας φιλοξενίας του ομίλου, η Dusit Hotels and Resorts, διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει πάνω από 300 ξεχωριστά ξενοδοχεία, resorts και τουριστικές βίλες σε 3 ηπείρους σε όλο τον κόσμο (Ασία, Αφρική και Αμερική). Η εταιρεία έχει λανσάρει και διαχειρίζεται 6 brands, όλα σε επίπεδα πολυτελούς διαμονής. Αυτή τη στιγμή ο όμιλος έχει παρουσία σε Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κίνα, Ιαπωνία, Κένυα, Σιγκαπούρη, Κατάρ, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Μαλδίβες, Ομάν, Νεπάλ, Μπουτάν και ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v