Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικαθιστά τις χρεωστικές κάρτες της η Optima Bank

Στο εξής, όλες οι νέες χρεωστικές κάρτες της τράπεζας, αλλά και όσες ανανεώνονται ή επανεκδίδονται, θα κατασκευάζονται από ένα πιστοποιημένο οικολογικό υλικό, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο και μπορεί να κομποστοποιηθεί.

Αντικαθιστά τις χρεωστικές κάρτες της η Optima Bank

Η Optima bank, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικά βιώσιμης λειτουργίας της και της υπεύθυνης τραπεζικής, προχωρά σε συνεργασία με τη Mastercard στη σταδιακή αντικατάσταση των πλαστικών χρεωστικών καρτών της, με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον.

Στο εξής, όλες οι νέες χρεωστικές κάρτες της τράπεζας, αλλά και όσες ανανεώνονται ή επανεκδίδονται, θα κατασκευάζονται από ένα πιστοποιημένο οικολογικό υλικό, το οποίο είναι ανακυκλώσιμο και μπορεί να κομποστοποιηθεί. Με τη χρήση υλικών βιολογικής προέλευσης στην κατασκευή τους, το πλαστικό στις κάρτες μειώνεται περισσότερο από 80%.

Με αυτόν τον τρόπο η τράπεζα, από την κατασκευή των χρεωστικών καρτών της, επιτυγχάνει:

  • μικρότερη κατανάλωση ενέργειας
  • χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
  • μειωμένο συνολικά αποτύπωμα άνθρακα

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Optima bank, ακολουθεί συστηματικά περιβαλλοντικές πρακτικές βιώσιμης λειτουργίας στο σύνολο των γραφείων και των 27 καταστημάτων της. Η ηλεκτρονική διάθεση των statements των λογαριασμών των πελατών, η ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού, αλουμινίου, οργανικών αποβλήτων, όπως και αποτσίγαρων, στην κατεύθυνση της μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων (zero waste), καθώς και η ανάπτυξη του enterprise data warehouse της τράπεζας εξολοκλήρου στο cloud, εξασφαλίζοντας μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και στο αποτύπωμα άνθρακα, εκφράζουν τη φιλοσοφία της Optima bank για υπεύθυνο επιχειρείν στο ευρύτερο περιβάλλον δράσης της.

Αλέξανδρος Βλαγκούλης, Head of Products & Marketing της Optima bank, σημείωσε σχετικά: “Στην Optima bank, πιστεύουμε πως η σύγχρονη τραπεζική πρέπει να είναι απλή και ευέλικτη στο να προσφέρει βέλτιστες υπηρεσίες, με γνώμονα έναν πλανήτη βιώσιμο και καλύτερο για όλους. Για εμάς, η βιωσιμότητα ήταν εξαρχής βασικό προαπαιτούμενο τόσο στον σχεδιασμό των καταστημάτων, των προϊόντων & υπηρεσιών μας, όσο και στις εσωτερικές μας διαδικασίες. Η σταδιακή αντικατάσταση των πλαστικών χρεωστικών καρτών μας, με νέες, φιλικές για το περιβάλλον, είναι ένα μόνο παράδειγμα της φιλοσοφίας μας που διατρέχει το σύνολο της λειτουργίας μας.”

Ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, σημείωσε σχετικά: “Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ένα επιπλέον βήμα στην προσπάθειά μας να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, συνεισφέροντας στις ευρύτερες προσπάθειες ενίσχυσης της βιωσιμότητας - προς όφελος των ανθρώπων, του πλανήτη και της αειφόρου ανάπτυξης. Ο στόχος μας είναι απλός. Να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες μας να παρέχουν στους καταναλωτές πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις πληρωμών, ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες τους.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v