Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Ψάχνει αγοραστή για χαρτοφυλάκιο οικοπέδων στο Ελληνικό

Εξετάζεται η αξιοποίηση εκτάσεων που βρίσκονται συγκεντρωμένες στο χώρο που προβλέπεται το commercial hub με τη μορφή joint venture.

Lamda: Ψάχνει αγοραστή για χαρτοφυλάκιο οικοπέδων στο Ελληνικό

Έτοιμος να ξεκινήσει διαδικασία αναζήτησης αγοραστή για οικόπεδα στο Ελληνικό, στα οποία προβλέπεται να ανεγερθούν κτήρια γραφείων, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Lamda, μετά από μακρά περίοδο διερεύνησης αγοράς. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία εξετάζεται ένα joint venture με επενδυτή για την ανάπτυξη των γραφειακών χώρων.

Τα οικόπεδα που θα περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο είναι συγκεντρωμένα στο προβλεπόμενο επιχειρηματικό κέντρο του commercial hub, ενώ πυρήνα του αποτελούν οι εκτάσεις που προορίζονταν για γραφεία των Eurobank και Πειραιώς.

Ειδικότερα, περιλαμβάνεται το οικόπεδο, εμβαδού περίπου 18 χιλ. τ.μ., το οποίο θα αγόραζε η Eurobank, για να αναπτύξει office tower, όπως και αυτό επί του οποίου η Lamda επρόκειτο να ανεγείρει, μέσω σύμβασης «με το κλειδί στο χέρι», το ένα από τα δύο κτήρια γραφείων της Πειραιώς. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνεται το δικαίωμα ανάπτυξης ορόφου/ων πάνω από το Vouliagmenis Mall.

Η Lamda διερεύνησε την αγορά κατά τους προηγούμενους μήνες και φέρεται να κατέληξε στην απόφαση έναρξη διαδικασίας, παρά την αύξηση του ύψους επένδυσης, που έχει επιφέρει η εκτίναξη του κόστους κατασκευής.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος φέρεται να απέρριψε προτάσεις για πώληση μέρους ή του συνόλου των μετοχών της Lamda Riviera. Η σχετική συζήτηση άνοιξε, ως αποτέλεσμα του χρηματοδοτικού κενού στο πλάνο ανάπτυξης των εμπορικών κέντρων Vouliagmenis Mall και Riviera Galleria, που προκάλεσε η άνοδος του κόστους κατασκευής.

Αρχικά η συζήτηση αφορούσε την εταιρεία που θα αναπτύξει το Vouliagmenis Mall, εν συνεχεία όμως επικεντρώθηκε στη Lamda Riviera, η οποία θα αναπτύξει το εμπορικό κέντρο Galleria Riviera στην πλευρά του Αγίου Κοσμά.

Ο συνδυασμός απόρριψης προτάσεων για πώληση της Lamda Riviera και αναζήτησης αγοραστή για χαρτοφυλάκιο οικοπέδων καθιστά πιθανό μέρος του τιμήματος να κατευθυνθεί για αυξημένη ίδια συμμετοχή του ομίλου Lamda στην επένδυση ανάπτυξης των δύο εμπορικών κέντρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v