Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Εξετάζεται η κατασκευή εργοστασίου αλουμινίου σε Καναδά ή ΗΠΑ

«Οι επιχειρηματικές συνθήκες στον Καναδά γενικά είναι καλές και νιώθουμε πιο άνετα από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες», επισημαίνει στην The Globe and Mail, με αφορμή την εξαγορά στη χώρα. Φθηνότερη η βιομηχανική ενέργεια στην Αμερική.

Μυτιληναίος: Εξετάζεται η κατασκευή εργοστασίου αλουμινίου σε Καναδά ή ΗΠΑ

«Αυτή είναι η πρώτη μας επένδυση στον Καναδά», δηλώνει σε συνέντευξή του στην καναδική The Globe and Mail ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς, με αφορμή την εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων. «Οι επιχειρηματικές συνθήκες στον Καναδά γενικά είναι καλές και νιώθουμε πιο άνετα εκεί από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αισθανόμαστε τον Καναδά περισσότερο σαν Ευρώπη».

Ο 69χρονος κ. Μυτιληναίoς είπε ότι η Βόρεια Αμερική προσελκύει παγκόσμιες ενεργειακές επενδύσεις επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς έχουν θέσει ως προτεραιότητα την πράσινη μετάβαση. Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ, ο οποίος υπεγράφη πέρυσι από τον Τζο Μπάιντεν, θα διαθέσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την ενεργειακή ασφάλεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Καναδάς ανταποκρίθηκε με μέτρα για να επισπεύσει τη μετάβαση σε καθαρές μηδενικές εκπομπές. Σύμφωνα με τον κο Μυτιληναίο, για το έργο ηλιακής ενέργειας στην Αλμπέρτα μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε ετών αναβαλλόμενων φόρων ή επιδότησης που θα καλύπτει το 30% των κεφαλαιουχικών δαπανών.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία σκέφτεται να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αλουμινίου κάπου στον Καναδά ή στις ΗΠΑ, όπου η βιομηχανική ενέργεια είναι πολύ φθηνότερη από ό,τι στην Ευρώπη. Τα χυτήρια αλουμινίου χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και μπορεί να γίνουν αντιοικονομικά, όταν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία πριν από 15 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v