Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή εταιρεία Ν. Καραμούζη με την οικογένεια Τσαούτου (ΕΨΑ)

Κοινή εταιρεία με τα αδέλφια Τσαούτου ίδρυσε η SMERemediumCap του Νίκου Καραμούζη. Το μετοχικό κεφάλαιο και η εισφορά σε είδος σε ένα deal που ήρθε μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΛΤΑ.

Κοινή εταιρεία Ν. Καραμούζη με την οικογένεια Τσαούτου (ΕΨΑ)

Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, η οικογένεια Τσαούτου, βασική μέτοχος της ΕΨΑ, προχώρησε στην ίδρυση κοινής εταιρείας με τη SMERemediumCap, συμφερόντων του κ. Νίκου Καραμούζη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια του ναυαγίου των διαπραγματεύσεων που είχε στα μέσα της περασμένης χρονιάς η οικογένεια Τσαούτου με τη ΔΕΛΤΑ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της κοινής εταιρείας που ίδρυσαν η SMERemediumCap με τα αδέλφια Τσαούτου, η «ΑΓΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.», έχει ορισθεί στα 5,213 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3.400.305,74 ευρώ είναι μετρητά και ολοσχερώς καταβεβλημένα και το υπόλοιπο ποσό 1.812.694,26 ευρώ εισφορές σε είδος. Πιθανότατα, μετοχές που ελέγχει η οικογένεια Τσαούτου στην ΕΨΑ.

Ο βασικός μέτοχος της νέας εταιρείας με ποσοστό 65,22% είναι η SMERemediumCap, ο Μιχαήλ Τσαούτος ελέγχει ποσοστό 14,15%, αντίστοιχο ποσοστό κατέχει η Παναγιώτα Τσαούτου και 6,48% η κυρία Ήβη Αναστασία Μοσκαχλαΐδή.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Καραφωτάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και μέλη τους κ.κ. Μιχαήλ Τσαούτο, Νικόλαο Καραμούζη, Νικόλαο Ζορμπά και Παναγιώτα Τσαούτου.

Αντικείμενο της κοινής εταιρείας του κ. Νίκου Καραμούζη με την οικογένεια Τσαούτου είναι οι υπηρεσίες παροχής συμβουλών στρατηγικής διαχείρισης, υπηρεσίες εταιρειών χαρτοφυλακίου, υπηρεσίες χημικών δοκιμών και αναλύσεων, το χονδρικό εμπόριο αναψυκτικών και εμφιαλωμένων νερών και το χονδρικό εμπόριο μπίρας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v