Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία με το υπ. Υγείας της Αιγύπτου υπέγραψε το όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Αντιπροσωπεία του υπουργείου υγείας της Αιγύπτου με επικεφαλής τον υπουργό καθ. Khaled Abdel Ghaffar, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και πραγματοποίησε σειρά συζητήσεων στρατηγικού χαρακτήρα με τη Διοίκησή του.

Συνεργασία με το υπ. Υγείας της Αιγύπτου υπέγραψε το όμιλος Ιατρικού Αθηνών
Από αριστερά: Dr. Hatem Amer, Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Σχέσεων, κ. Omar Youssef, Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Η.E. Dr. Khaled Abdel Ghaffar, Υπουργός Υγείας & Πληθυσμού της Αιγύπτου, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κ. Γιώργος Ζέρδιλας, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Στην Αθήνα σήμερα 13/9, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού και του Υπουργείου Υγείας και Πληθυσμού της Αιγύπτου, σηματοδοτώντας την έναρξη μίας νέας συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου φορέα (PPP) και ένα μεταβατικό βήμα προόδου στην συνεργασία των χωρών στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συνεργασία αφορά ειδικότερα στη μεταφορά από μέρους του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών της τεχνογνωσίας του στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών αλλά και των κορυφαίων ιατρικών τεχνολογιών του στις ήδη υπάρχουσες υποδομές της Αιγύπτου στον τομέα της υγείας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, που θα εκτείνονται απο διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες μεχρι την ανάληψη της διαχείρισης μονάδων υγειονομικής περίθαλψης και την έρευνα στον τομέα της υγείας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, υπογραμμίζει τους στρατηγικούς τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, δινοντας εμφαση στην ανάπτυξη κέντρων αναφοράς (centers of excellence) στην υγεία, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς και την κοινή επιδίωξη στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας στην υγεία.

Η συνεργασία αυτή θα αποφέρει οφέλη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, βελτιώνοντας την πρόσβαση σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, και στη βελτίωση της ανθεκτικότητας του υπάρχοντος συστήματος υγείας στην Αίγυπτο.

Συνδυάζοντας τις υψηλού επιπέδου δυνατότητες του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών με τη δέσμευση του Υπουργείου για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος υγειονομικής περίθαλψης που ανταποκρίνεται, προσαρμόζεται και εστιάζει στην ευημερία κάθε Αιγύπτιου πολίτη.

Ο Υπουργός Υγείας της Αιγύπτου, καθ. Khaled Abdel Ghaffar μετά την υπογραφή του MoU δήλωσε:

“Καθώς ξεκινάμε αυτό το ταξίδι, είμαστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη μιας διαρκούς βελτίωσης στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης στην Αίγυπτο, βελτιώνοντας τελικά την υγεία και την ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες μας. Μαζί, προσβλέπουμε σε ένα μέλλον όπου η αριστεία στην υγειονομική περίθαλψη δεν γνωρίζει σύνορα”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος δήλωσε από την πλευρά του:

“Ως ο κορυφαίος ελληνικός όμιλος υγείας, είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε και να προχωρήσουμε στη μεταφορά τεχνογνωσίας με στόχο να συνεισφέρουμε στην προαγωγή της υγείας του φίλου Αιγυπτιακού λαού. Μέσω του ευαίσθητου τομέα της υγείας, επιθυμούμε και εμείς να συμβάλλουμε στη γεωστρατηγική συνεργασία και φιλία των δύο χωρών που σήμερα είναι δυνατότερη από ποτέ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v