Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space Hellas: Σήμα για αυξημένα έσοδα και EBITDA το 2024

Παρά τις... λιγότερες εκλογές του 2024 έναντι του 2023, το ανεκτέλεστο των 150 εκατ. ευρώ και η μείωση τόκων θα συντείνουν στη συνέχιση της ανοδικής πορείας, εκτιμά η διοίκηση.

Space Hellas: Σήμα για αυξημένα έσοδα και EBITDA το 2024

Συνέχιση της ανοδικής τάσης των τελευταίων ετών σε κύκλο εργασιών και EBITDA εκτιμά ότι θα καταγραφεί και για το 2024 η διοίκηση της  Space Hellas.

Η πρόβλεψη αυτή διατυπώθηκε στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης των περυσινών της αποτελεσμάτων στους αναλυτές, κατά την οποία αναφέρθηκε ως στόχος, επίσης, της εταιρείας η αποκλιμάκωση των χρεωστικών της τόκων.

Η ανοδική εκτίμηση σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη θεωρείται ότι θα υλοποιηθεί, παρά το ότι:

  • Τα φετινά έσοδα της θυγατρικής της SingularLogic από την υποστήριξη των εκλογών θα είναι χαμηλότερα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά (φέτος αναμένεται να διεξαχθούν μόνο ευρωεκλογές, ενώ πέρυσι διεξήχθησαν δύο βουλευτικές εκλογικές αναμετρήσεις και μία για την τοπική αυτοδιοίκηση).
  • Τα περυσινά κέρδη είχαν επηρεαστεί θετικά από έκτακτο κονδύλι σχετιζόμενο με το deal που είχε γίνει μεταξύ της Space Hellas και της Epsilon Net.

Ως υπεραντιστάθμισμα των προαναφερθέντων αναμένεται να λειτουργήσουν μέσα στο 2024:

  • Το υψηλότερο ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων (έχει ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ), σε συνδυασμό με μια ευρεία σειρά διεκδικούμενων συμβάσεων (έχουν υποβληθεί σχετικές προσφορές).
  • Οι κινήσεις που γίνονται προκειμένου να αποκλιμακωθεί το κόστος χρηματοδότησης. Αυτό θα επιδιωχθεί να επιτευχθεί τόσο μέσα από τη μείωση του καθαρού δανεισμού (θετικό free cash flow), όσο και εξ’ αιτίας της κίνησης της εταιρείας να κλειδώσει μέσα στη φετινή χρονιά ευνοϊκό επιτόκιο για ένα τμήμα του δανεισμού της (αγορά παραγώγων, Interest Rate Swap).

Μετά το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Συνολικότερα, στρατηγική της Space Hellas δεν είναι μόνο η εκμετάλλευση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά παράλληλα η δημιουργία προϋποθέσεων έτσι ώστε η ανάπτυξη των επόμενων ετών να είναι διατηρήσιμη και μετά την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων κοινοτικών προγραμμάτων.

Στα πλαίσια αυτά, εστιάζει -μεταξύ άλλων- στην περαιτέρω διείσδυσή του ομίλου στο μέτωπο του λογισμικού (η θυγατρική SingularLogic έχει εξυγιανθεί πλήρως, διαθέτει άριστη ρευστότητα, ισχυρά ίδια κεφάλαια και επιτυγχάνει υψηλό EBITDA), στην επέκτασή της στο εξωτερικό, αλλά και στο λανσάρισμα στην αγορά οκτώ νέων προϊόντων λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί από τον ίδιο τον όμιλο.

Η διοίκηση της Space Hellas θα προτείνει στην επικείμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης τη διανομή μερίσματος, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό το ακριβές ποσό (κύκλοι της αγοράς πάντως εκτιμούν πως η πολιτική χρηματικών διανομών αναμένεται να κινηθεί στα πλαίσια των προηγούμενων χρήσεων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v