Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Absolut» κέρδη για την Pernod Ricard στην Ελλάδα

Ράλι στο περιθώριο κέρδους της Pernod Ricard στην Ελλάδα. Τι δείχνει το ταμείο του 2023 για την εταιρεία που διακινεί μεταξύ άλλων και την Absolut βότκα. Τι θα πάρει η μητρική και η ανοικτή δικαστική υπόθεση.

«Absolut» κέρδη για την Pernod Ricard στην Ελλάδα

Άνοδο 38,6% ή κατά 1,09 μονάδες σημείωσε την περασμένη οικονομική χρήση το καθαρό περιθώριο κέρδους ως ποσοστό επί των πωλήσεων της Pernod Ricard Hellas.

Η εταιρεία, που διαθέτει στην εγχώρια αγορά προϊόντα όπως το Chivas Regal, την Absolut Vodka, το Jameson, το Havana Club, το Beefeater London Dry Gin, το ούζο ΜΙΝΙ και τα λικέρ Eoliki, που παράγονται στη μονάδα της στη Μυτιλήνη, «είδε» τα καθαρά της κέρδη να αυξάνονται κατά 63,09% στο 1,87 εκατ. ευρώ, το περιθώριο στο 3,91% από 2,82%, οι καθαρές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 17,8%, στα 47,9 εκατ. ευρώ, ενώ το μέρισμα που θα λάβει η μητρική ανέρχεται στο 1,78 εκατ. ευρώ από 1,092 εκατ. ευρώ που είχε διανείμει στη χρήση που είχε ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου του 2022. 

Η σημαντική αυτή ανάπτυξη συνδέεται με την αύξηση της κατανάλωσης, που άγγιξε το 15% σε κάποιες κατηγορίες, τάση που εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και φέτος. Σημειώνεται ότι πέρυσι το 8,79% της καθαρής αξίας των πωλήσεων προέρχεται από την εγχώρια βιομηχανική δραστηριότητα της εταιρείας (από 8,98%) και τα υπόλοιπο από εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά. Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των διοικητικών στελεχών, αυτές αυξήθηκαν πέρυσι κατά 35,6% στις 581.133 ευρώ. 

Αναφορικά με τις ανοικτές δικαστικές υποθέσεις της εταιρείας, εις βάρος της έχει καταλογιστεί από τις τελωνειακές αρχές ΦΠΑ επί των χορηγηθεισών ποσοτικών εκπτώσεων προς τους πελάτες της για την περίοδο 2003-2008, ποσό 1,95 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει ασκήσει προσφυγές στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v