Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Εστιάζει σε δύο εταιρείες πληροφορικής για εξαγορά

Συζητήσεις «εις βάθος» με δύο εταιρείες Πληροφορικής για πιθανή εξαγορά. Το focus σε cyber security, cloud και λογισμικό. Επέκταση ενδιαφέροντος και σε άλλους κλάδους. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης.

Ideal: Εστιάζει σε δύο εταιρείες πληροφορικής για εξαγορά
O πρόεδρος της Ideal, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

Σε εμβάθυνση των συζητήσεων για την εξαγορά δύο ελληνικών εταιρειών πληροφορικής βρίσκεται αυτή την περίοδο η Ideal, ενώ παράλληλα εξετάζει και το ενδεχόμενο απόκτησης επιχειρήσεων και από άλλους κλάδους.

Όπως έχει αναφέρει στους αναλυτές ο πρόεδρος της Ideal Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, αν το σχήμα των επιχειρήσεων πληροφορικής που κατέχει σήμερα η εταιρεία του ήταν εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, τότε θα ήταν το μεγαλύτερο από πλευράς κύκλου εργασιών και το δεύτερο από πλευράς EBITDA.

Στόχος της Ideal είναι όχι μόνο να αναπτύξει οργανικά το συγκεκριμένο σχήμα, αλλά και να το διευρύνει μέσα από εξαγορές -εστιάζοντας σε τομείς όπως το cyber security, το cloud, και το λογισμικό-, δημιουργώντας συνέργειες, προσθέτοντας προσφερόμενες λύσεις και υπηρεσίες και εξυπηρετώντας ένα πολύ μεγάλο φάσμα των αναγκών των πελατών.

Παράλληλα, η Ideal «σκανάρει» και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας, καθώς γενικότερη πολιτική του ομίλου είναι ότι «αγοράζουμε επιχειρήσεις -μεσαίου ή και μεγάλου μεγέθους- και όχι κλάδους».

Πάντως, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο πρόεδρος του εισηγμένου ομίλου Λάμπρος Παπακωνσταντίνου:

  • Σημείωσε πως οι ήδη υπάρχουσες θυγατρικές της Ideal συνεχίζουν μέχρι σήμερα τη σαφώς ικανοποιητική πορεία που εμφανίστηκε στα τριμηνιαία οικονομικά αποτέλεσμα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι και στο σύνολο της χρονιάς τα πράγματα θα εξελιχθούν ικανοποιητικά.
  • Επεσήμανε την πολύ υψηλή απόδοση (κέρδη άνω των 110 εκατ. ευρώ) που καρπώθηκαν οι μέτοχοι της Ideal από τις μέχρι τώρα πωλήσεις δύο θυγατρικών της εταιρειών (της Three Cants και της Αστήρ Βυτόγιαννης).
  • Επιβεβαίωσε την πρόθεση της Ideal για εξαγορές άλλων επιχειρήσεων, υπενθυμίζοντας πως μέσα στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το deal της πώλησης της Αστήρ Βυτόγιαννης, εξέλιξη που θα γεμίσει τα ταμεία της εισηγμένης. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του προαναφερθέντος deal, η Ideal όχι μόνο θα διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο (net cash, διαθέσιμα υψηλότερα των δανειακών της υποχρεώσεων), αλλά επιπρόσθετα και 100 εκατ. ευρώ που έχει ήδη αντλήσει από τα τέλη του 2023 με την έκδοση εταιρικού ομολόγου, το οποίο διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. «Εξετάζουμε αρκετές περιπτώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και θα επανέλθουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.
  • Άφησε ανοιχτό το ζήτημα της πολιτικής χρηματικών διανομών που θα ακολουθήσει ο όμιλος στο μέλλον.

Πάντως, η χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ideal ψήφισε μεταξύ άλλων την επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η Ideal ανακοίνωσε για το πρώτο φετινό τρίμηνο αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 150% (στα 109,5 εκατ. ευρώ, εξέλιξη που οφείλεται στη διεύρυνση των εσόδων από την πληροφορική και στην εξαγορά της Αττικά Πολυκαταστήματα) και των κερδών της μετά τη φορολογία κατά 18% (στα 4,8 εκατ. έναντι 4,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v