Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγή πλεύσης για την Q&R, άκυρη η ΑΜΚ

Αναβλήθηκε η γενική συνέλευση με αίτημα της βασικής μετόχου Σοφίας Σωτηράκου-Τριάντη. Γιατί επιλέγεται η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Οι όροι.

Αλλαγή πλεύσης για την Q&R, άκυρη η ΑΜΚ

Για τις 3 Ιουλίου αναβλήθηκε η σημερινή γενική συνέλευση της Q&R, κατόπιν αιτήματος του βασικότερου μετόχου της (Σοφία Σωτηράκου-Τριάντη με 31,99%).

Σκοπός της αναβολής είναι να τεθεί στην επόμενη ΓΣ εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης της εταιρείας και συγκεκριμένα, να επιλεγεί η έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου αντί για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στις προθέσεις της Σοφίας Σωτηράκου-Τριάντη είναι να εκδοθεί ΜΟΔ ύψους 19,1 εκατ. ευρώ με επιτόκιο ίσο με το Euribor τριμήνου και με διάρκεια 18 μηνών και δικαίωμα παράτασης άλλων έξι.

Η τιμή μετατροπής του ΜΟΔ θα προκύψει στο μέλλον από την αποτίμηση δύο ανεξάρτητων οίκων.

Στο ΜΟΔ θα ισχύσει το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, πλην όμως η κα Σοφία Σωτηράκου- Τριάντη εκδήλωσε την πρόθεση να καλύψει το όποιο ενδεχόμενο αδιάθετο τμήμα της έκδοσης.

Στόχος της κίνησης είναι να αποφευχθεί η διάχυση (dilution) του ποσοστού των μετόχων μειοψηφίας, καθώς αυτή την περίοδο δεν έχουν εξευρεθεί οι εταιρείες τις οποίες προτίθεται να εξαγοράσει η Q&R.

Αν και περισσότερες λεπτομέρειες του ΜΟΔ θα παρουσιαστούν στη συνέλευση της 3ης Ιουλίου, η εκταμίευση του ομολογιακού δανείου προβλέπεται να γίνεται όταν το απαιτήσουν οι ανάγκες της εταιρείας, ώστε να μην επιβαρυνθεί η εισηγμένη με αχρείαστους χρεωστικούς τόκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v