Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου το 2% της Lamda Development

Η εισηγμένη προχώρησε σε πώληση των ιδίων μετοχών της, ύψους άνω των 25 εκατ. ευρώ, με premium στον εφοπλιστή μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής. H διασύνδεση με τα έργα στο Ελληνικό.

Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου το 2% της Lamda Development

Η LAMDA DEVELOPMENT S.A. ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι την 14.06.2024 προχώρησε στην πώληση ιδίων μετοχών που η Εταιρεία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία ZEPKO ENTERPRISES COMPANY LIMITED (η «ZEPKO»), συμφερόντων της οικογένειας του κ. Γεώργιου Προκοπίου.

Οπως αναφέρει η εισηγμένη, η πώληση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο μερών, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκπαιδευτικού ιδρύματος με Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών και περαιτέρω αναπτύξεις για οικιστικούς και γραφειακούς χώρους εντός του έργου του Ελληνικού, συνολικής επιτρεπόμενης δόμησης 86.000 τ.μ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα.

Ειδικότερα, η Εταιρεία πούλησε 3.534.734 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν σε 2,0% του συνόλου των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας σε τιμή πώλησης €7,10 ανά μετοχή, μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής (OTC), με premium άνω του 9% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της εταιρείας στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Το συνολικό ύψος της συναλλαγής ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ (25,096 εκατ. ευρώ). 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v