Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κ. Αλεξανδρίδης: H ΔΕΗ μετασχηματίζεται σε διεθνή παίκτη στην πράσινη ενέργεια

Τις εξαγορές από τη ΔΕΗ της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στην Ελλάδα και της ΕNEL στη Ρουμανία, ανέπτυξε διεξοδικά ο CFO του ομίλου, ενώ προχώρησε στην πρόβλεψη ότι ο κλάδος της ενέργειας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητας M&A.

Κ. Αλεξανδρίδης: H ΔΕΗ μετασχηματίζεται σε διεθνή παίκτη στην πράσινη ενέργεια

«Η ΔEΗ μετασχηματίζεται από απλή εταιρεία ενέργειας που βασιζόταν στα ορυκτά καύσιμα, σε έναν διεθνή Όμιλο με ηγετική θέση στην ΝΑ Ευρώπη, με επίκεντρο την καθαρή ενέργεια, την πελατοκεντρική φιλοσοφία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό», τόνισε ο Κωνσταντίνος Αλεξανδρίδης, CFO Ομίλου ΔEΗ, μιλώντας στο συνέδριο «Mergers & Acquisitions Summit», που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ανέπτυξε διεξοδικά τις εξαγορές από τη ΔΕΗ της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στην Ελλάδα και της ΕNEL στη Ρουμανία, ενώ προχώρησε στην πρόβλεψη ότι ο κλάδος της ενέργειας θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δραστηριότητας M&A. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στα δυο αυτά deals, αναδεικνύοντας επίσης τα βασικά χαρακτηριστικά μιας επιτυχημένης εξαγοράς.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μακριπίδης, Partner, Advisory και Corporate Finance Leader της PwC Greece, εξέφρασε την άποψη ότι η ενέργεια θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό πεδίο και για το ελληνικό M&A.

Το 2023 οι τιμές συναλλαγών σχετικά με τα deals στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ήρθαν σε πιο λογικά επίπεδα σε σχέση με το 2022, επισήμανε, μια τάση που πιστεύει ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Τόνισε επίσης τη σημασία του να εντοπιστούν οι πτυχές που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τον κάθε συμβαλλόμενο σε μια συναλλαγή, και οι οποίες θα καθορίσουν την επιτυχία ενός deal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v