Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιστέρης: Το ντιλ με Masdar διασφάλισε όλους τους μετόχους της ΤΕΝΕΡΓ

Η συμφωνία που πετύχαμε είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην οποία έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η Masdar διεθνώς, τόνισε. Η προσπάθεια 30 ετών και το λαμπρό μέλλον για την εταιρεία.

Περιστέρης: Το ντιλ με Masdar διασφάλισε όλους τους μετόχους της ΤΕΝΕΡΓ

Ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά και στην ελληνική οικονομία στέλνει το μεγαλύτερo deal που έχει γίνει ποτέ στη χρηματιστηριακή αγορά, όπως ανέφερε για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής από τη Masda ο επικεφαλής του ομίλου Γιώργος Περιστέρης.

«Κάναμε συμφωνία με μια εταιρεία, και όχι με fund, που στόχο έχει να φτάσει διεθνώς σε ένα πράσινο portfolio 100 Μεγαβάτ, με επιδίωξη να αναπτυχθεί περαιτέρω και να επεκταθεί σε όλη την περιοχή», ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, ο κ. Περιστέρης μίλησε για μια ιστορική συμφωνία, έκανε σαφές ότι το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας συνεχίζει ως έχει, δίχως αλλαγές, και τόνισε ότι η συνολική αξία της συναλλαγής όταν ολοκληρωθεί, θα προσεγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ και από πλευράς μεγέθους, είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό χρηματιστήριο.

«Κόκκινη γραμμή για μας είναι η διασφάλιση όλων των μετόχων, όχι όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, και αυτό με μια τιμή, τα 20 ευρώ ανά μετοχή, την οποία θεωρούμε καλή», είπε ο κ. Περιστέρης.

Εκανε εκτενή μνεία στα μέχρι τώρα επιτεύγματα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, μιλώντας για έναν εθνικό πρωταθλητή και μια από τις μεγαλύτερες πράσινες εταιρείες στη ΝΑ Ευρώπη, θυμίζοντας ότι έχει κατασκευάσει το μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα, στον Καφιρέα, 327 Μεγαβάτ, το έργο της αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία -απαραίτητο για την ευστάθεια του συστήματος και τη διείσδυση των ΑΠΕ-, καθώς και ότι παραδίδει σύντομα ένα εντελώς αυτόνομο νησί, τον Άη Στράτη. Ταυτόχρονα μπαίνει στα θαλάσσια αιολικά πάρκα, καθώς είναι μια από τις τρεις εταιρείες με άδεια για πιλοτικό έργο στην Αλεξανδρούπολη.

«Κάποιοι δεν μας πίστευαν και μας αντιμετώπιζαν ειρωνικά», είπε ο κ. Περιστέρης, τονίζοντας ότι «όλα τα παραπάνω έγιναν όχι μόνο για να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρείας, αλλά και για να δείξουμε ότι οι AΠΕ είναι η πιο φθηνή ενεργειακή τεχνολογία».

Ετσι, όπως είπε ο επικεφαλής του ομίλου, δημιουργήθηκε ένας καθετοποιημένος ενεργειακός όμιλος, γεγονός που συμβάλλει στην προσπάθεια της χώρας για την ενεργειακή μετάβαση και ενώ η εταιρεία έχει ταυτισθεί με την αιολική ενέργεια στην Ελλάδα.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην προσφορά των αιολικών πάρκων στη χώρα, λέγοντας ότι θωρακίζουν την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, προσφέρουν φθηνότερη ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καλύτερες θέσεις εργασίας και βοηθούν πολύ στην περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς είναι διασπαρμένα σε όλη την Ελλάδα, από τη Κρήτη έως την Ηπειρο.

Τέλος, θύμισε ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή επιστρέφει εδώ και δεκαετίες υπεραξίες στην εθνική οικονομία, στη χώρα, και κυρίως στην ελληνική περιφέρεια, ποσά που μόνο αν αθροίσει κανείς τα μερίσματα και τις επιστροφές κεφαλαίων, ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v