Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την Pharma-Data αποκτά η Rosemont Pharmaceuticals

Το deal με την Pharma-Data θα ενισχύει την ικανότητα της Rosemont στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων για την παγκόσμια αγορά, αναφέρει ανακοίνωση.

Την Pharma-Data αποκτά η Rosemont Pharmaceuticals

Η Rosemont Pharmaceuticals, που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή φαρμάκων σε υγρή μορφή για πάνω από 50 χρόνια, εξαγόρασε την ιδιωτική εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης Pharma-Data Α.Ε. («Pharma-Data»), με έδρα στο Λαύριο Αττικής.

Η Pharma-Data ειδικεύεται στην Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) φαρμακευτικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και διαθέτει στην Αθήνα το δικό της εργαστήριο σχεδιασμού έρευνας και ανάπτυξης το οποίο είναι πιστοποιημένο ως προς την Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική (GMP) από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ). Η εταιρεία παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάπτυξης, σύνταξης φακέλων, μεταφοράς τεχνολογίας, αδειοδότησης και υπηρεσίες regulatory σε παγκόσμια βάση, αναφέρει ανακοίνωση.

Η εξαγορά αυτή ενισχύει περαιτέρω την ήδη εκτεταμένη εσωτερική ικανότητα ανάπτυξης προϊόντων της Rosemont, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την ικανότητα της Rosemont να αναπτύσσει άλλες μορφές χορήγησης και από του στόματος υγρά βραδείας αποδέσμευσης.

Ο Howard Taylor, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosemont, δήλωσε: «Η εξαγορά της Pharma-Data και η πρόσβαση σε αυτήν είναι συναρπαστική και ταυτόχρονα σημαντική για τη Rosemont Pharmaceuticals. Πρώτον, ενισχύει τη δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε πρωτοποριακά, ασθενοκεντρικά φάρμακα για ασθενείς που δεν μπορούν να καταπιούν δισκία, και δεύτερον, είναι το πρώτο βήμα της Rosemont προς την επέκταση μέσω διεθνών θυγατρικών πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου. Όλοι στη Rosemont ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα στην Ελλάδα».

Ο Γιάννης Ψαρράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharma-Data, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενταχθήκαμε στην οικογένεια της Rosemont! Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή η εξαγορά επισφραγίζει τις προσπάθειές μας για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας, και θα οδηγήσει σε πληθώρα συνεργειών, διασφαλίζοντας ότι τόσο η Rosemont όσο και η Pharma-Data θα επικεντρώνονται πάντα σε νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Ανυπομονούμε για αυτήν τη νέα εποχή και τη στενή συνεργασία με τους νέους μας συναδέλφους!»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v