Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Κάμψη μεγεθών στο α΄ τρίμηνο

Κάμψη 9,8% παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις της Τηλέτυπος στο πρώτο τρίμηνο του 2003, ενώ τα κέρδη προ φόρων του ομίλου υποχώρησαν κατά 19,7%. Οι πωλήσεις της μητρικής κατέγραψαν υποχώρηση 13,12%, με τα κέρδη προ φόρων να μειώνονται σημαντικά κατά 68,84%.

Τηλέτυπος: Κάμψη μεγεθών στο α΄ τρίμηνο
Κάμψη στον τζίρο και στα κέρδη προ φόρων κατέγραψε η Τηλέτυπος στο πρώτο τρίμηνο του 2003, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση της Τηλέτυπος, τα έσοδα από πωλήσεις του ομίλου παρουσιάζουν υποχώρηση 9,8%, καθώς ανήλθαν στα 26,12 εκατ. ευρώ έναντι 28,94 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 19,7%, διαμορφούμενα στα 1,3 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 1,62 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2002.

Όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό report της, τα μεγέθη που παρουσίασε η εταιρία στο τρίμηνο κρίνονται ως αναμενόμενα μετά την προ μηνός δημοσίευση της μικτής διαφημιστικής δαπάνης. Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin επισημαίνει πως κατά το πρώτο τρίμηνο η μικτή διαφημιστική δαπάνη της τηλεόρασης σημείωσε αύξηση 2%, ενώ η συνολική διαφημιστική αγορά βελτιώθηκε κατά 7,3%.

Σε ό,τι αφορά το Mega Channel η Marfin σημειώνει πως έπεσε για πρώτη φορά στη δεύτερη θέση της διαφημιστικής δαπάνης, κατέχοντας μερίδιο 24,6% έναντι 33,3% του Antenna, μετά την απόφαση της εταιρίας να δίνει σημαντικά χαμηλότερες εκπτώσεις στους πελάτες της, κίνηση την οποία κατά τα φαινόμενα δεν ακολούθησε ο ανταγωνισμός.

Επιπλέον, η Marfin συμπληρώνει πως από την άλλη η Τηλέτυπος δεν πραγματοποίησε πρόβλεψη για εκπτώσεις στους πελάτες της αυτό το τρίμηνο (έναντι 2,45 εκατ. ευρώ πέρυσι) και ως εκ τούτου τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν κατά 14,5% στα 1,88 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο να σημειώνει πτώση στο 7,2%.

Σε επίπεδο εταιρίας οι πωλήσεις παρουσιάζουν κάμψη στο πρώτο τρίμηνο κατά 13,12%, καθώς έφτασαν στα 25,15 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 28,94 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενώ τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας σημείωσαν σημαντική υποχώρηση κατά 68,84%, διαμορφούμενα στα 1,62 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v