Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Byte: Σθεναρή άμυνα απέναντι στην κρίση

Σθεναρή άμυνα απέναντι στη γενικότερη οικονομική συγκυρία παρουσιάζει η Byte, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, τα αποτελέσματα εννεαμήνου δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά σε σχέση με τα περυσινά.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Byte: Σθεναρή άμυνα απέναντι στην κρίση
Σθεναρή άμυνα απέναντι στη γενικότερη οικονομική συγκυρία παρουσιάζει η Byte, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, τα αποτελέσματα εννεαμήνου δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρία, οι επιπτώσεις της γενικότερης κρίσης έχουν αρχίσει να γίνονται ορατές και στην αγορά πληροφορικής.

Υπάρχουν, όπως υποστηρίζουν, πελάτες που λόγω της γενικότερης στενότητας κεφαλαίων αναβάλλουν επενδύσεις, οι οποίες ήταν δρομολογημένες για το τελευταίο φετινό τρίμηνο και για το 2009.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της Byte είναι ικανοποιητικό, χωρίς να συνεκτιμηθεί το αντίστοιχο κάποιων νέων προϊόντων - υπηρεασιών που αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στην πορεία του 2009 (ενδεικτική είναι η ανάληψη της αντιπροσώπευσης του SAP Business One που απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην κυπριακή αγορά, όπως επίσης και η σταδιακή ανάπτυξη της συνεργασίας με την Google).

Από πλευράς ρευστότητας, η Byte δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο, καθώς με βάση τα στοιχεία της 30ής Ιουνίου, ο καθαρός της δανεισμός ήταν μηδενικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v