Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήγασος: Τα σχέδια για Τηλέτυπο

Βελτιωμένα θα είναι τα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους, επεσήμανε στην ΕΘΕ η Πήγασος, ενώ στα άμεσα σχέδια της είναι η αύξηση του ποσοστού της στην Τηλέτυπος και η διεύρυνση της συνεργασίας με αλλοδαπό εκδοτικό οίκο.

Πήγασος: Τα σχέδια για Τηλέτυπο
Τις εκτιμήσεις της για την πορεία του 2003 στο σύνολό του, καθώς και τους άμεσους στόχους που περιλαμβάνουν την αύξηση του ποσοστού στην Τηλέτυπος αλλά και τη διεύρυνση της συνεργασίας με αλλοδαπό εκδοτικό οίκο παρουσίασε η Πήγασος Εκδοτική στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Όπως επισημάνθηκε, στα άμεσα σχέδια είναι η επέκταση της συμμετοχής της Πήγασος Εκδοτική στην Τηλέτυπος μέχρι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.

Σύμφωνα με το τμήμα εξυπηρέτησης μετόχων της Πήγασος, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για την επέκταση της συμμετοχής της Πήγασος στην Τηλέτυπος ανέρχεται στο 25% με βάση τον νόμο 2328/95.

Τη παρουσίαση πραγματοποίησαν, ο γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Δ. Μπάβας και ο οικονομικός διευθυντής αυτής κ. Σ. Βενέτης, οι οποίοι προέσθεσαν ότι στους στόχους της εταιρίας είναι μεταξύ άλλων η διεύρυνση της συνεργασίας με αλλοδαπό εκδοτικό οίκο, με στόχο την ενίσχυση της εταιρίας στον χώρο.

Επίσης, παρουσιάστηκε η εξέλιξη των βασικών οικονομικών μεγεθών της Πήγασος Εκδοτική τα τρία τελευταία έτη, από την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών έως σήμερα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημαντική βελτίωση που παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εταιρίας της 30ής Σεπτεμβρίου 2003 και στην επιστροφή της στην κερδοφόρο πορεία.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι η εταιρία στα οικονομικά αποτελέσματα της 30ής Σεπτεμβρίου 2003 παρουσίασε κύκλο εργασιών που ανήλθε σε 44,6 εκατ. ευρώ έναντι 39,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της χρήσης 2002, ήτοι ποσοστό αύξησης 13%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 252 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 3,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2002.

Αντίστοιχα, θετικά εμφανίζονται και τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 83,8 εκατ. ευρώ έναντι 73,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της χρήσης 2002, αυξημένος κατά 14%, ενώ τα κέρδη μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 3,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 3,3 εκατ. ευρώ που παρουσίασε η εταιρία την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2002.

Σε ερώτηση σχετικά με την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων χρήσης 2003 εκφράστηκε η εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά και σημαντικά βελτιωμένα, τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ενοποιημένη βάση.

Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η προσδοκία για βελτίωση του μικτού κέρδους στηρίζεται στην εκτίμηση της εταιρίας ότι η δυνατότητα απορρόφησης διαφήμισης βάσει των ποιοτικών στοιχείων κυκλοφορίας και αναγνωσιμότητας των εντύπων της δεν έχει ακόμα εξαντληθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v