Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαίσιο: Πτώση 76,2% στα καθαρά κέρδη το Q1

Πτώση 76,2% κατέγραψε στα καθαρά κέρδη α΄τριμήνου ο όμιλος Πλαίσιο στα 593 χιλ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 92 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 14,5%.

Πλαίσιο: Πτώση 76,2% στα καθαρά κέρδη το Q1
Πτώση 76,2% κατέγραψε στα ενοποιημένα καθαρά κέρδη α΄τριμήνου 2009 το Πλαίσιο στα 593 χιλ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 92 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 14,5%.

Εάν ληφθεί υπ’ όψιν η μη λειτουργία του καταστήματος της Στουρνάρη, η μείωση αυτή ανέρχεται σε 9,2%. Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πραγματικών αγοραστών αυξήθηκε αλλά λόγω της οικονομικής συγκυρίας η μέση αξία αγοράς έχει μειωθεί.

Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 1 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 70,5%. Ήδη λειτουργεί το νέο κέντρο διανομής στη Μαγούλα, μια επένδυση 26 εκ. ευρώ, η οποία αναμένεται το 2010 να οδηγήσει σε μείωση των λειτουργικών εξόδων και να δημιουργήσει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Στα πλαίσια της συστηματικής βελτίωσης των δομών της εταιρείας, μέσω πιο αποτελεσματικής διαχείρισης, επετεύχθη σημαντική βελτίωση των λειτουργικών ταμειακών ροών στο πρώτο τρίμηνο του 2009 και λόγω της μείωσης των αποθεμάτων και λόγω της μείωσης των απαιτήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v