Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέλευση-παρωδία για την Betanet…

H έλλειψη λογιστικών καταστάσεων της εισηγμένης για το 2008, οι εκτιμήσεις κύκλων προσκείμενων στη διοίκηση και οι απειλές επενδυτών και πελατών να φτάσουν το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο…

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Συνέλευση-παρωδία για την Betanet…
H έλλειψη λογιστικών καταστάσεων, οι εκτιμήσεις κύκλων προσκείμενων στη διοίκηση και οι απειλές επενδυτών να φτάσουν τo μαχαίρι μέχρι το κόκαλο…

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η τακτική γενική συνέλευση της Betanet, η οποία και αναβλήθηκε μετά από αίτημα των μετόχων, ωστόσο το παράδοξο είναι ότι ακόμη δεν έχουν δημοσιευτεί οι λογιστικές καταστάσεις της "εισηγμένης" για το 2008 (τουλάχιστον μέχρι χθες δεν ήταν δημοσιευμένες στο site της εταιρίας και του χρηματιστηρίου)!

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα του Euro2day.gr, μέχρι τουλάχιστον πριν από λίγες ημέρες δεν είχαν καν δοθεί στους ορκωτούς ελεγκτές για να τις εξετάσουν και να τις αξιολογήσουν ανάλογα…

Κύκλοι προσκείμενοι στην Betanet αποδίδουν αυτή τη χαρακτηριστικότατη καθυστέρηση σε "έλλειψη προσωπικού" και υποστηρίζουν ότι η δουλειά δόθηκε εκτός εταιρίας με τη μέθοδο του outsourcing.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα το παρόν και το μέλλον της Betanet, υποστηρίζουν ότι:

Πρώτον, στην Ελλάδα έχουν σταματήσει να παίρνουν δουλειές (πληροφορίες του Euro2day.gr φέρουν πολλούς πελάτες να είναι εξοργισμένοι με τη στάση της εταιρίας και μάλιστα κάποιους από αυτούς να έχουν προσφύγει και δικαστικά εναντίον της).

Δεύτερον, στο εξωτερικό το κύριο έργο που υπάρχει είναι η υπεργολαβία από την J&P για το αεροδρόμιο στην Ιορδανία.

Τρίτον, για να μπορέσει η εταιρία να έχει πιθανότητες επιβίωσης θα πρέπει να ληφθούν νέα έργα πριν ολοκληρωθούν τα όποια υπάρχοντα.

Και τέταρτον, "οι τράπεζες μπορεί να μην πιέζουν, αλλά και δεν βοηθάνε κιόλας", άρα πολύ δύσκολα τα πράγματα και από τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Betanet ζήτησε από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε sale and lease back το ακίνητο του Σχηματαρίου, όμως οι τελευταίες δεν προχώρησαν την υπόθεση (σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι εμπλεκόμενες τράπεζες είναι πολύ "κρύες" με την όλη στάση της διοίκησης).

Επενδυτικοί κύκλοι, πάντως, χαρακτηρίζουν πολύ σημαντική υπόθεση τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2008, καθώς έχουν έντονες απορίες για το πώς μια εταιρία, η οποία σύμφωνα με τη διοίκησή της εμφανίζεται υγιής στο τέλος του 2007, στο τέλος Ιουνίου του 2008 (επισημάνσεις της διοίκησης κατά την τακτική γενική συνέλευση του έτους) βρίσκεται ένα βήμα πριν από το στάδιο της πτώχευσης. Δηλαδή ήρθε στο χείλος του γκρεμού μόλις δύο μήνες αργότερα(!), παρά το γεγονός ότι ενδιάμεσα έχει αντλήσει γύρω στα 15 εκατ. ευρώ μετρητά.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να κάνουν φύλλο και φτερό τον απολογισμό χρήσης και να φτάσουν το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v