Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης

Σε ενέργειες για άρση των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης, στην οποία εντάχθηκε με την από 3/4/2006 απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας ΕΛΒΙΕΜΕΚ.

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Ενέργειες για άρση επιτήρησης
Σε ενέργειες για άρση των μετοχών της από την κατηγορία επιτήρησης, στην οποία εντάχθηκε με την από 3/4/2006 απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προχώρησε η διοίκηση της εταιρίας ΕΛΒΙΕΜΕΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της 31/12/2005 η διοίκηση της ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε., με γνώμονα την διασφάλιση των μετόχων της εταιρείας, απομείωσε στο σύνολό της επισφαλή απαίτησή της ποσού 3,5 εκ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας, να διαμορφωθούν σε επίπεδο μικρότερο του 50% του Μετοχικού της Κεφαλαίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Δ.Σ. του Χ.Α. στην από 3/4/2006 συνεδρίασή του, να αποφασίσει την υπαγωγή της εταιρείας στην κατηγορία της επιτήρησης, βάσει του άρθρου 212 του ισχύοντος τότε Κανονισμού του Χ.Α.

Από την 1/1/2006 η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε την παρακολούθηση των παγίων στοιχείων της και ειδικότερα του λογαριασμού Οικόπεδα, σε τρέχουσα αξία σύμφωνα με τις διατάξεις του ΔΠΧΠ 16.

Για τον προσδιορισμό αυτής της αξίας η εταιρεία χρησιμοποίησε ανεξάρτητο, διεθνώς αναγνωρισμένο, οίκο εκτιμητών ακινήτων. Οι εκθέσεις των εκτιμήσεων προσδιόρισαν την αξία των οικοπέδων σε ευρώ 46,7 εκατ. έναντι αξίας ευρώ 4,4 εκατ., που απεικονίζονταν στις οικονομικές καταστάσεις κατά την 31/12/2005.

Η εταιρεία αναμένει την έγκριση των επιχειρηματικών της σχεδίων (Εμπορευματικό Κέντρο στην ιδιοκτησία της στα Οινόφυτα και Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Τάχυ της Θήβας) από τα αρμόδια Υπουργεία, οπότε και, σε συνδυασμό με την ανάγκη για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που θα προκύψει τότε για την υλοποίηση των σχεδίων αυτών, θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v