Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς βεβαίωση καλής λειτουργίας το Ντυνάν

Χωρίς βεβαίωση καλής λειτουργίας βρίσκεται εδώ και ένα εξάμηνο το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αδυνατώντας να εισπράξει νοσήλια από τα ασφαλιστικά Ταμεία, για λογαριασμό των ασθενών που εισάγονται σε αυτό.

Χωρίς βεβαίωση καλής λειτουργίας το Ντυνάν
Χωρίς βεβαίωση καλής λειτουργίας βρίσκεται εδώ και ένα εξάμηνο το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αδυνατώντας να εισπράξει νοσήλια από τα ασφαλιστικά Ταμεία, για λογαριασμό των ασθενών που εισάγονται σε αυτό.

Το αποτέλεσμα είναι να χάνει καθημερινά περί τους 50 ασθενείς.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου κ. Αν. Μαρτίνης διευκρινίζοντας πως είναι αδύνατον να υπολογίσει τα διαφυγόντα κέρδη από αυτήν την «αβελτηρία του υπουργείου».

Σε συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, ο κ. Μαρτίνης επανέλαβε ότι από το νόμο που διέπει το Ερρίκος Ντυνάν, επιτρέπονται οι συμπράξεις με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, για να προσθέσει σχετικά με τη σύμπραξη με τη Γαία «για το μαιευτικό τμήμα του νοσοκομείου μας» και τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους ότι «σεβόμαστε όλους τους θεσμούς για το ρόλο που είναι εντεταλμένοι να παίξουν».

Στην κατεύθυνση αυτή, δήλωσε πως αναμένει για το νόμιμο ή μη της σύμπραξης να αποφασίσουν τα Δικαστήρια ή το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μαρτίνης θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με την υπουργό Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και από την πλευρά του θα θέσει θέμα εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου προς το Ερρίκος Ντυνάν και τον Ερυθρό Σταυρό, σημειώνοντας πως η σύμβαση με το δημόσιο περιέχει όρους που εφόσον δεν τηρούνται, καταπίπτει ολόκληρη η σύμβαση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου όμως δήλωσε πως δεν πρόκειται να αποσύρει τα νοσοκομεία Κοργιαλένειο –Μπενάκειο και Ασκληπιείο Βούλας από το ΕΣΥ, καθώς δεν μπορεί. Όμως θα διεκδικεί πιεστικά τα οφειλόμενα.

Ο πρόεδρος του Ερ. Ντυνάν επανέλαβε ότι το θέμα με τα τρία μαιευτήρια Ιασώ, Μητέρα, Λητώ θα τελειώσει, «μέσω δικαστηρίων εδώ ή από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια».

Σχετικά με το δάνειο της Marfin, ο κ. Μαρτίνης είπε ότι οι δόσεις παρακρατούνται και πως «το δάνειό μας, ο κ. Βγενόπουλος θα το λάβει όταν λήξει» και ότι το νοσοκομείο είναι χρεωμένο έναντι της Marfin με 77 εκ. ευρώ για τα οποία η τράπεζα έχει εγγυήσεις το ίδιο το νοσοκομείο αξίας 181 εκ. και βεβαιωμένες απαιτήσεις του νοσοκομείου από τα Ταμεία και το Δημόσιο ύψους 43 εκ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι «Ο κ. Βγενόπουλος είναι μέλος του Ερυθρού Σταυρού και το επεδίωξε με πλάγιο τρόπο. Ενώ ήταν φίλος μου, έγινε μέλος από άλλον».

Ο κ. Μαρτίνης αναφερόμενος στην οικονομική συγκυρία, είπε πως προωθούνται περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στο νοσοκομείο ώστε να μην λαμβάνει κανείς περισσότερα από 11.000 ευρώ μηνιαίως, απόφαση που θα εξοικονομήσει πάνω από 1,7 εκ. ευρώ το χρόνο.

Σημείωσε επίσης, πως από έλλειμμα 9,5 εκ. ευρώ το 2008, μειώθηκε σε 3,5 εκ. ευρώ το 2009 και το πρώτο τρίμηνο του έτους έχει δημιουργηθεί πλεόνασμα ενός εκ. ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v