Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Οριακές αυξομειώσεις στο α’ τρίμηνο

Οριακή αύξηση 1,2% στο τζίρο και οριακή υποχώρηση 2,2% στα κέρδη προ φόρων σημείωσε στο α’ τρίμηνο του 2002 η Τηλέτυπος, ενώ το περιθώριο μικτού κέρδους αυξήθηκε κατά 14,4%. Η μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται στη συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς, επισημαίνει η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

Τηλέτυπος: Οριακές αυξομειώσεις στο α’ τρίμηνο
Οριακή αύξηση 1,2% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών του Τηλέτυπου στο α΄ τρίμηνο του 2002, ο οποίος ανήλθε στα 28,9 εκατ. ευρώ (9,9 δισ. δρχ, ενώ τα κέρδη προ φόρων πλησίασαν τα 1,6 εκατ. ευρώ (552,4 εκατ. δρχ.) παρουσιάζοντας οριακή µείωση της τάξης του 2,2% έναντι του α΄τριμήνου του 2001.

Το περιθώριο µικτού κέρδους παρουσίασε αύξηση της τάξης του 14,4% ως απόρροια της συγκράτησης του κόστους πωληθέντων και της περαιτέρω διεύρυνσης της παρουσίας στην αγορά της Κύπρου, εκτιμά στο ημερήσιο σχόλιο της (29/04/02) η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

Η οριακή µείωση της κερδοφορίας τριµήνου έγκειται στα πλαίσια της συνεχιζόµενης συρρίκνωσης της αγοράς διαφηµιστικής δαπάνης κατά το ίδιο διάστηµα, αγορά η οποία ωστόσο αναµένεται να βελτιωθεί µέχρι το τέλος του 2002 ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της εταιρίας σε σχέση µε την προηγούµενη χρήση, προσθέτει η Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v