Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Αύξηση εσόδων, μείωση κερδών

Αύξηση 9,23% στα έσοδα και μείωση 51,7% στα κέρδη εννεαμήνου κατέγραψε σε ενοποιημένο επίπεδο η Τηλέτυπος. Την ίδια στιγμή αύξηση 11,07% στον κύκλο εργασιών και κάμψη 61,34% στα κέρδη μετά φόρων εμφανίζει η μητρική. Τι λένε Marfin και Proton.

Τηλέτυπος: Αύξηση εσόδων, μείωση κερδών
Με αύξηση του κύκλου εργασιών και με μείωση των κερδών έκλεισε το εννεάμηνο του 2005 για την Τηλέτυπος σε επίπεδο ομίλου, αλλά και σε επίπεδο μητρικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της περιόδου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τηλέτυπος ενισχύθηκε στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 9,23%, καθώς ανήλθε στα 95,30 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 87,24 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2004.

Τα κέρδη μετά από φόρους του ομίλου παρουσιάζουν μείωση 51,7%, διαμορφούμενα στα 2,22 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 4,6 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 11,07% στο εξεταζόμενο διάστημα, στα 94,45 εκατ. ευρώ, από 85,03 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τα κέρδη μετά φόρων να υποχωρούν κατά 61,34%, στα 1,56 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με 4,03 εκατ. ευρώ πέρυσι.

- Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εννεαμήνου της Τηλέτυπος, η Marfin Analysis αναφέρει πως κινήθηκαν ανάλογα των προβλέψεών της, επισημαίνοντας ότι η εταιρία παρέμεινε στην πρώτη θέση με μερίδιο αγορά της τάξης του 30,4% στο οκτάμηνο.

Επίσης, επισημαίνει πως τα διαφημιστικά έσοδα κατέγραψαν σημαντική πτώση τον Αύγουστο, σε σχέση με τον ”ολυμπιακό” Αύγουστο το 2004.

Παράλληλα, αναφέρεται και στη βελτίωση που εμφάνισε η Τηλέτυπος σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας.

Σχετικά με τη μείωση της κερδοφορίας, η Proton Securities υπενθυμίζει πως στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα είχε συμπεριληφθεί η πώληση του 7% της Mutlichoice, η οποία και είχε προσδώσει έκτακτα κέρδη ύψους 5,9 εκατ. ευρώ στην εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v