Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντπαράθεση Βρούτση - Μητρόπουλου για τις τριετίες

«Οι θεσμοί των τριετιών διατηρούνται» δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας

  • Real.gr
Αντπαράθεση Βρούτση - Μητρόπουλου για τις τριετίες
"Οι θεσμοί των τριετιών διατηρούνται. Αύριο θα αναλύσω το πώς η μισθοδοσία του Απριλίου, όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνον δεν θα μειωθεί, αλλά αντίθετα θα αυξηθεί" δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου για διάταξη του πολυνομοσχεδίου.

Στην ομιλία του, με αφορμή τη διατύπωση διάταξης που αφορά τη διευκόλυνση επανένταξης των μακροχρόνια ανέργων στην αγορά εργασίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να διευκρινίσει τις προβλέψεις για την μισθολογική αντιμετώπιση των τριετιών.

"Οι τριετίες δεν θίγονται, ούτε πρόκειται να υπάρξει μείωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα" δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης. "Υπάρχει μια γενναία παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης, όπου συνολικά μειώνουμε κατά 5 μονάδες το μισθολογικό κόστος στις επιχειρήσεις - 4 μονάδες από το εργοδοτικό κόστος και μία μονάδα απ' τις ασφαλιστικές εισφορές. Επιτέλους ευθυγραμμιζόμαστε με το κόστος εργασίας των χωρών της Ε.Ε.! Η αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων δεν θα είναι μεγάλη, αλλά θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, 10-20 ευρώ το μήνα. Αυτό σηματοδοτεί συμμόρφωση των εργοδοτών στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις και 30.000 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, γιατί κάνουμε πιο φθηνό το κόστος της εργασίας".

Σημειώνεται επίσης, ότι ο κος Μητρόπουλος, αμφισβήτησε τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί της αύξησης του ακατάσχετου στα 1500 ευρώ για μισθούς και συντάξεις, αναγιγνώσκοντας διάταξη του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με την οποία οι ασφαλιστικοί Οργανισμοί μπορούν να κατάσχουν "τα οφειλόμενα ποσά από τις πάσης φύσεως καταβολές, πληρωμές, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο και τους φορείς του Δημοσίου (...) κατ΄ ανώτατο όριο μέχρι του ύψους οφειλών που αντιστοιχούν στις ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές του οικείου φορέα". Η ρύθμιση, όπως εκτίμησε ο κος Μητρόπουλος, αφορά "αγρότες, βιοτέχνες και επιστήμονες" και την θεσπίζει τη δυνατότητα κατάσχεσης των ποσών αυτών "από το πρώτο ευρώ".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v