Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Ιερώνυμου – Σπηλιωτόπουλου

Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ».

  • Real.gr
Συνάντηση Ιερώνυμου – Σπηλιωτόπουλου
Με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Αρης Σπηλιωτόπουλος,.

Μετά τη συνάντηση ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα στο γραφείο μου σήμερα τον πρώην Υπουργό και νυν υποψήφιο για το Δήμο Αθηναίων.

Όπως ήταν φυσικό συζητήσαμε για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία των Αθηναίων και κυρίως οι άνθρωποι οι εμπερίστατοι.
Αναφερθήκαμε και σε λεπτομέρειες και σε ανάγκες διαφόρων λόγων και από μία εμπειρία που έχουμε, δεν μπορεί η Εκκλησία να πορευθεί μόνη της αν δεν έχει και την συνεργασία του Δήμου.

Χάρηκα και ευχαριστήθηκα για ότι άκουσα και θα ήθελα να πω μέσα από την καρδιά μου με κουράγιο, με δύναμη, με υπομονή και με υγεία, να γίνει αυτός ο αγώνας.

Θα δεχτούμε το αποτέλεσμα όποιο και αν είναι και θα χαρούμε ιδιαίτερα αυτά που σήμερα κουβεντιάσαμε και συμφωνήσαμε, να μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε στην συνέχεια. Εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία».

Aπό τη δική του πλευρά, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε:

«Mε πολύ σεβασμό και εκτίμηση προσήλθα στο Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο, όχι μόνο για να ζητήσω την ευλογία στον τελικό αγώνα που δίνουμε για τη μάχη της Αθήνας, αλλά κυρίως για να υποδηλώσω την αμέριστη εκτίμηση και συμπαράσταση στο τεράστιο έργο, το οποίο έχει κάνει ο ίδιος και η “Αποστολή” στο Δήμο της Αθήνας για τους συνανθρώπους μας.

Η Εκκλησία μας δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα για ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Από τη δική μας πλευρά τον διαβεβαίωσα, ότι είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε άμεσα με προγραμματική συμφωνία και στήριξη στο έργο της Εκκλησίας, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί με το δίχτυ της κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για όλους τους συνανθρώπους μας και για τις οικογένειες που έχουν ανάγκη και για τα παιδιά των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Και από την άλλη πλευρά εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ενισχύσουμε το ρόλο αυτό, με τη δημοτική κοινωνική στέγη για όλους, με ειδικά προγράμματα και πόρους που μπορούμε να έχουμε , ώστε να μην υπάρχουν πια άστεγοι στο Δήμο της Αθήνας.

Βεβαίως να αναζητήσουμε πόρους κοινοτικούς από το πράσινο ταμείο, για να βοηθήσουμε την αποπεράτωση των εργασιών της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών. Παράλληλα μέσα από το Πράσινο Ταμείο να δούμε, πως μπορούμε να ενισχύσουμε τους προαύλιους χώρους των εκκλησιών, έτσι ώστε τελικά η Αθήνα μας, να αποκτήσει μια καινούρια αισθητική.

Κορυφαίο ρόλο στις προσπάθειές μας για ένα δίκτυο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, θα έχει η Εκκλησία και ο ίδιος προσωπικά ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μιας και έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός και πάνω από όλα πνευματικός ταγός».






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v